Verslag SV Roeselare - KFCO Beerschot Wilrijk

 

Toch weer bibberend over streep...

KSV ROESELARE - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  1 - 2

KFCO Beerschot Wilrijk heeft 2019 op de enige juiste wijze ingezet. In een kil Schiervelde werd een defensief gestart Roeselare geklopt... al gebeurde dat na de rust toch weer met iets te veel bibberbenen. Zo vergaten onze jongens met een derde doelpunt de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen, waarna de thuisploeg plots uit het niets tegenscoorde. De verdiende Kielse zege kwam echter niet meer in het gedrang. Met deze nieuwe driepunter consolideren onze Mannekes hun leidersplaats én blijven op die manier KV Mechelen onder druk zetten. Een perfect scenario.

Een dubbele afweergordel, negen man constant achter de bal en speculeren op de counter: ziehier het tactisch plannetje dat nieuwbakken Roeselare-coach Guttierez Moreno had uitgedokterd, en waartegen KFCO Beerschot Wilrijk moest opboksen. Onze Mannekes kozen voor de rustige opbouw, probeerden de thuisploeg uit hun kot te lokken... maar kwamen in het eerste halfuur slechts aan twee mogelijkheden. Een keurig vrijgespeelde Van Hyfte mikte oog in oog met Biebauw te centraal, en Noubissi zag een schot uit de draai voorlangs gaan.

Roeselare beperkte zich tot enkele schuchtere tegenprikken langs Van Kessel. Mike Vanhamel kwam daarbij echter nooit echt in de problemen. Het Kielse geduld leverde uiteindelijk toch succes op. Eerst werd een doelpunt van Noubissi nog afgekeurd (bal bij voorzet Dom over de zijlijn) maar daarna omspeelde de door Noubissi weggestuurde Dante Vanzeir keurig doelman Biebauw en schoof de bal vervolgens netjes in doel. Een goal, mooi in zijn eenvoud en efficiëntie.

Het leidde een periode van onafgebroken Kielse druk op... en een handjevol kansen.Beerschot baas. Zo knalde Tissoudali onder meer op de vuisten van Biebauw, trapte Van Hyfte vanop twee meter hoog over en claimden zowel Maes (overtreding) als Noubissi (handspel Borry) een penalty. Op slag van rust verdubbelde Marius Noubissi de voorsprong met een treffer uit zijn opportunistisch repertoire: een puntertje dat laag binnenging. Nul-twee, de Kielse schaapjes leken al op het droge.

KFCO Beerschot Wilrijk vergat vroeg in de tweede helft de wedstrijd helemaal 'dood' te maken, toen eerst Tissoudali en nadien Vanzeir dotten van kansen misten. Geen 0-3, maar plots wel 1-2. SV Roeselare profiteerde optimaal van twee vrijschoppen in evenveel minuten, want de tweede werd door Camargo hard voorbij Vanhamel gekanjerd. Terug spanning in de tent dus. Totaal onnodig eigenlijk.

Geen paniek in de Kielse rangen na die tegentreffer. Al profiteerden onze jongens onvoldoende van de ruimte in de Roeselaarse ruggen, toen de thuisploeg (tevergeefs) op zoek ging naar de gelijkmaker. Op die momenten namen Vanzeir, Bourdin, Noubissi en Tissoudali echter de verkeerde beslissingen of misten ze de koelbloedigheid bij de afwerking in de zone van de waarheid. Of met andere woorden: het blijven ook in het nieuwe jaar werkpuntjes.

Oh ja, een late dikke pluim nog voor Vanhamel die met een ultieme reflex de 2-2 uit de benedenhoek duikelde... Wereldredding Mike!

 

* TOESCHOUWERS: 2.000

* SCHEIDSRECHTER: Blank

* DOELPUNTEN: 35' Vanzeir 0-1, 44' Noubissi 0-2, 66' Camargo 1-2

* SV ROESELARE: Biebauw, Kocabas, Borry, Van Acker (46' Kargbo), Van Kessel, De Smet, Damman (46' Godwin), Zolotic, Gravenberch (60' Lepicier), Dufour, Camargo

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Vanhamel, Dom, Prychynenko, Van den Bergh, De Jonghe, De Mets (52' Bourdin), Maes, Van Hyfte (85' Montiel), Vanzeir, Tissoudali (74' Abaz), Noubissi

* GELE KAARTEN: Tissoudali, Prychynenko, Noubissi, Zolotic, Lepicier

* RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees