Verslag Standard - KFCO Beerschot Wilrijk

 

Schitterend slotakkoord van een pittige oefenstage

STANDARD DE LIEGE - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  0 - 1

Als afsluiter van de stage in Delden speelde KFCO Beerschot Wilrijk in de vooravond nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Standard. Daarvoor zakte het Kielse gezelschap af naar Wageningen. Het betrof een partij zonder officieel karakter en achter gesloten deuren, waarin trainer Stijn Vreven voor een totaal ander startelftal koos in vergelijking met de oefenmatch tegen FC Nordsjaelland van vorige dinsdag.

KFCO Beerschot Wilrijk legde tegen de type-ploeg van de Rouches een collectief sterk werkstuk op de grasmat. Vanaf minuut één eisten onze jongens het overwicht op: de combinaties verliepen vlot, er werd hoog druk gezet, en dat allemaal tegen een hoog tempo. Zeer hoopgevend allemaal; zeker na een toch zwaar en intensief oefenkamp.

In de eerste helft versierden achtereenvolgens Zoua, Vanzeir en Tissoudali goede scoringskansen. De Luikse doelman en een tikkeltje tegenslag bij de afwerking stonden echter een verdiende Kielse voorsprong in de weg.

Zelfde spelbeeld na de pauze. Maar nu drukte paars-wit zijn overwicht ook op het scorebord uit. Het was Dante Vanzier die even voor het uur een voorzetschot van Tarik Tissoudali opportunistisch voorbij de Standard-keeper in doel devieerde. Die voorsprong werd daarna overtuigend geconsolideerd, zodat onze jongens hun weekje Nederland met een fraaie overwinning afsloten.

KFCO Beerschot Wilrijk stapt straks weer op de spelersbus richting Antwerpen. Dinsdagochtend staat in het oefencomplex aan het Universiteitsplein in Wilrijk alweer de eerste training van een nieuwe week op het programma.

 

* DOELPUNT: 59' Vanzeir 0-1

* STANDARD: Bodart, Fai (46' Cavanda), Vanheusden (46' Luyindama), Kosanovic (46' Laifis), Pocognoli (60' Miangue), Bokadi (46' Agba), Bastien (46' Marin), Balikwisha (46' Mpoku), Djenepa (80' Miya), Carlinhos (46' Emond), Cop (46' Mmaee)

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Vanhamel, Dom, Prychynenko, Bourdin, De Jonghe, Van Hyfte, Maes, Kasmi, Zoua (65' Vancamp), Tissoudali (80' Van den Bergh), Vanzeir (65' Mbombo)

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Luc De Vos