Verslag SC Lokeren - KFCO Beerschot Wilrijk

 

Ongelukkige own goal en de VAR beslissend

SC LOKEREN - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  4 - 2

Net als vorige woensdag op Stayen slikte KFCO Beerschot Wilrijk ook vanavond in het Daknamstadion een onaanvechtbare nederlaag. Opnieuw was onze start ondermaats waardoor Lokeren al vroeg op een  2-0-voorsprong kwam, een score die zelfs gemakkelijk hoger had kunnen oplopen. Net voor en na de pauze voetbalden en scoorden onze jongens zich weer langszij, maar uiteindelijk was het de thuisploeg die haar overwicht in een logische zege vertaalde. De twee laatste doelpunten waren weliswaar 'speciaal', toen eerst Romo de bal nogal knullig in eigen doel deed belanden, en daarna de VAR een off-side-vlaggetje wegggomde. 

Zeer matig tot zwak. Anders kan de prestatie van KFCO Beerschot Wilrijk in de eerste helft - zelfs met de beste wil van de wereld - niet worden omschreven. Na tien minuten had Lokeren al twee flaters in de Kielse verdediging afgestraft en de wedstrijd in een beslissende plooi gelegd. Eerst lag een misverstand tussen De Jonghe, Van den Bergh en Romo aan de basis van het openingsdoelpunt van Cevallos, daarna was het Hupperts die een storende dekkingsfout met dank aanvaarde en laag binnenschoot.

Joren Dom prikte nog wel even tegen met een schot dat nipt voorlangs zoefde maar voor de rest gaf paars-wit niet thuis: weinig bezieling, trage en slordige opbouw, geen duelwinst, een resem individuele foutjes ook. Heel povertjes allemaal.

Lokeren verzuimde de voorsprong verder uit te bouwen nadat pogingen van Cevallos en Miric over en naast belandden. Onze verdediging stond er bij en keek er naar. Op slag van rust dan toch nog een aansluitingstreffer. Emil Abaz werd in de grote rechthoek onderuit gehaald door Filipovic, en Tom Van Hyfte trapte de penalty netjes in de linkerhoek. Het vierde Play-Off-doelpunt reeds voor onze nummer zeven. En weer een sprankeltje hoop.

De tweede helft was amper twee minuten oud en KFCO Beerschot Wilrijk klom zowaar op gelijke hoogte. Na een mooie combinatie, opgezet door van Hyfte, met Zoua als aflossingspunt en Octavio die beheerst binnentrapte. Zijn eerste baltoets en direct bingo. Onze Braziliaan was tijdens de rust Guillaume François was komen vervangen. De wedstrijd lag terug wijd open...

De thuisploeg schrok wakker na die onverwachte Kielse terugkeer en trapte het gaspedaal iets dieper in, met vier kansen op rij: Hupperts, De Ridder (op de paal), Cevallos (knappe redding Romo) en Michel (nipt naast). Het werd pompen of verzuipen. KFCO Beerschot Wilrijk ging tenslotte kopje-onder bij de Lokerse druk. Toen Miric door het centrum van de verdediging slalomde en tegen de paal besloot, devieerde Romo de bal uiteindelijk in z'n eigen doel. Pech en een rommelgoal, maar die tellen ook. De beslising meteen, want in de resterende tijd geraakten onze jongens niet meer in de buurt van het Lokerse doel. Alleen enkele flankvoorzetten van Abaz zorgden voor wat schuchtere dreiging.

In de slotminuut scoorde Söder - met dank aan de VAR - nog een vierde doelpunt voor de thuisploeg. Maar dat was enkel (relatief) belangrijk voor de statistieken.

 

* TOESCHOUWERS: 4.800

* SCHEIDSRECHTER: Lardot

* DOELPUNTEN: 3' Cevallos 1-0, 10' Hupperts 2-0, 42' Van Hyfte 2-1 (strafschop); 47' Octavio 2-2, 68' Romo 3-2 (own goal), 90' Söder 4-2

* SC LOKEREN: De Wolf, Marzo, Skulason, Michel, Cevallos (85' Terki), Hupperts (76' Lawal), Rassoul, Miric (76' Söder), De Ridder, Marecek, Filipovic

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo, Diarra, Prychynenko, Van den Bergh, François (46' Octavio), Dom, De Jonghe, Van Hyfte, Maes, Boulaouali (25' Abaz), Zoua (58' Mbombo)

* GELE KAARTEN: Marzo, Van Hyfte, Filipovic, Skulason, De Jonghe

* RODE KAARTEN: geen

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees