Verslag Oud-Heverlee Leuven - KFCO Beerschot Wilrijk

 

Tom Pietermaat valt geblesseerd uit

OUD-HEVERLEE LEUVEN - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  1 - 1

Net als bij de vorige confrontatie aan Den Dreef stond er na negentig minuten een 1-1-gelijkspel op het bord. En ook nu lukte de thuisploeg de gelijkmaker in de slotfase. Het was Hernan Losada die KFCO Beerschot Wilrijk met zijn honderdste doelpunt verdiend op voorsprong had getrapt. Maar weer waren die laatste vijf minuten in Leuven er te veel aan. Rafa Romo stopte nog wel een penalty van Gorius maar moest zich even later toch gewonnen geven op een poging van Kosrtovski. Erger voor paars-wit is echter de blessure die Tom Pietermaat halfweg de tweede helft opliep. Onze nummer zestien werd per brancard afgevoerd. Het blijft bang afwachten op de diagnose van de medische staf.

Onze jongens zetten een sterk eerste kwartier neer, met dreiging en kansjes via een afzwaaier van Hoffer, een laag schot van Losada en een poging uit de rebound van Swinkels, waarbij de debuterende Thaise doelman Thamsatchanan goed plat ging.

Gaandeweg ging OHL meer z'n deel opeisen, met zwiepballen waar Romo steeds prima tussenzat. Schuermans kreeg rond het halfuur de beste mogelijkheid maar kopte over, terwijl Prychynenko nog gepast tussenbeide moest komen bij een schot van Diedhiou.

Het voetbal haalde geen topniveau maar KFCO Beerschot Wilrijk kwam alvast beter en gretiger voor de dag dan de voorbije weken en legde enkele fraaie combinaties op de mat. Alleen die versnelling hoger om écht iets te forceren kwam er onvoldoende uit. 

Dubbele wissel tijdens de rust: op links kwam De Jonghe de geblesseerde Maes aflossen, terwijl Mbombo in de spits de plaats innam van Hoffer. Onze jonge Congolees begon onfortuinlijk met drie stuntelige controles maar scoorde daarna wel ei zo na de openingsgoal. Zijn schot belandde via het achterwerk van de thuiskeeper in hoekschop. Dan deed Hernan Losada het even later een pak beter, toen hij na een combinatie in de grote rechthoek zijn mannetje uitspeelde en de bal netjes in de verste hoek plaatste. Zijn honderdste treffer. En een mooie.

En als ik nu eens een nummertje opvoerde, moet scheids Lothar D'Hondt gedacht hebben. De fluitenier die bij elke 50-50-bal de thuisploeg telkens het voordeel van de twijfel had gegund, wees plots naar de stip toen De Jonghe de bal tegen zijn ribben - zelfs niet tegen zijn hand! - kreeg aangeschoten. Een strafschop in cadeauverpakking dus. Maar Rafa Romo zorgde voor gerechtigheid en duikelde de penalty van Gorius knap uit zijn rechterhoek. Drie minuten voor affluiten sleepte OHL toch nog een gelijkmaker uit de brand langs de ingevallen Kostovski.

* TOESCHOUWERS: 4.943

* SCHEIDSRECHTER: D'Hondt

* DOELPUNTEN: 69' Losada 0-1, 86' Kostovski 1-1

* OH LEUVEN: Thamsatchanan, Tshimanga (66' Mertens), Schuermans, Hubert, Storm, Gorius, Kehli, Diedhiou, Libert (73' Kostovski), Dequevy (68' Vekemans), Boulenger

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo, Dom, Prychynenko, Swinkels, Van den Bergh, Van Hyfte, Pietermaat (76' Tanor), Maes (46' De Jonghe), Losada, Placca, Hoffer (46' Mbombo)

* GELE KAARTEN: Dequevy, Prychynenko

* RODE KAARTEN: geen

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

De wedstrijdbeelden in drie minuten: