Verslag KV Oostende - KFCO Beerschot Wilrijk

 

Derde gelijkspel voor onze Mannekes

KV OOSTENDE - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  2 - 2

Het werd een wedstrijd met twee gezichten in de Versluys Arena: onderhoudend, redelijk niveau, handenvol scoringsmogelijkheden en vier doelpunten in de eerste helft; slordig en veel te gezapig erna. KFCO Beerschot Wilrijk leek met twee vroege goals en drie dotten van kansen lange tijd op z'n eerste zege in Play-Off 2 af te stevenen... maar liet zich uiteindelijk toch nog (iets te makkelijk) bijbenen. Als opwarmertje voor de derby van volgende zondag mocht de Kielse prestatie van vanavond wel gezien worden.

KFCO Beerschot Wilrijk speelde met voorsprong zijn beste eerste halfuur uit deze Play-Off: vlot combinerend, hoog storend, stevig in de duels en acties met veel diepgang. Mooi om naar te kijken.

Na amper drie minuten trapte De Jonghe al direct een voorzet van François laag binnen en een dik kwartier later devieerde Jan Van den Bergh een schot van Prychynenko in doel. Tussen al dat Kielse geweld en gescoor door moest Dutoit ook nog een poging van Van Hyfte uit de hoek ranselen. Paars-wit overdonderend baas dus... en toch kon het die voorsprong niet vasthouden.

Zo mocht eerst Banda al te makkelijk de aansluitingstreffer binnen trappen, terwijl een afstandsschot van Bjelica in het verste hoekje naast Romo uitstierf. Een te zwaar verdict voor onze jongens. Want zowel Messoudi (deklat), Van Hyfte (rebound over) en twee keer Zoua (eerst te traag, daarna een te zwak schot) hadden KFCO Beerschot Wilrijk toch nog met een voorsprong de rust moeten insturen.

De tweede periode had qua spektakel- en amusementswaarde een pak minder te bieden. KV Oostende krikte het tempo op en bivakkeerde wel vrijwel constant op de Kielse speelhelft maar echt gevaarlijk waren de Kustboys niet. Meer dan wat bokswerk en oprapertjes kreeg Romo niet te verwerken. KFCO Beerschot Wilrijk maakte aanvallend niks meer klaar. Bij Messoudi en Zoua was de tank leeg, de opbouw werd slordiger met de minuut en bovendien ontbrak de scherpte. Twee hoekschoppen, meer dwongen onze jongens na de rust niet af.

Toch liep het in de slotfase nog bijna mis toen Zivkovic na één van de weinige vlotte Oostendse acties voluit z'n kans ging. Maar Romo pakte uit met een schitterende reflex in de korte hoek. De derde 2-2 meteen in deze Play-Off 2 voor paars-wit.

* TOESCHOUWERS: 3.881

* SCHEIDSRECHTER: Lambrechts

* DOELPUNTEN: 3' De Jonghe 0-1, 20' Van den Bergh 0-2, 32' Banda 1-2, 43' Bjelica 2-2

* KV OOSTENDE: Dutoit, Tomasevic, Milic, Bushiri (84' Nkaka), Capon, Bjelica (62' D'Haese), Banda (77'Bataille), Canesin, Vandendriessche, Zivkovic, Akpala

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo, Prychynenko, Diarra, Van den Bergh, François, Van Hyfte, Dom, De Jonghe (82' Octavio), Messoudi (69' Abaz), Maes, Zoua (69' Mbombo) 

* GELE KAARTEN: Van Hyfte, Tomasevic, Banda, Prychynenko, Canesin, Bushiri, Maes

* RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees