Verslag KV Mechelen - KFCO Beerschot Wilrijk

 

Billijk gelijkspel na een felle en meeslepende topper

KV MECHELEN - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  1 - 1

KFCO Beerschot Wilrijk blijft na het bezoek aan het AFAS-stadion ongeslagen in de tweede periode, maar is wel zijn maximum kwijt. Onze jongens speelden een ijzersterke eerste helft waarin ze slechts één keer scoorden uit vijf dotten van kansen. En dat brak na de rust nog ietwat zuur op, toen KV Mechelen al snel gelijkmaakte... en daarna zelf op zoek ging naar de drie punten. Het bleef echter één-één na een razendspannende wedstrijd met een hoge amusementswaarde tussen twee ploegen die zonder enige twijfel hun plaatsje mogen opeisen in 1A.

"We trekken naar Mechelen om te winnen", had Stijn Vreven in de aanloop naar deze wedstrijd verkondigd. En zijn jongens hielden woord. KFCO Beerschot Wilrijk trok 'achter de kazerne' vrank en vrij in de aanval met een combinatiespel dat bol stond van vertrouwen en lef.

KV Mechelen werd overrompeld en mocht z'n pollekes kussen dat Verrips bij de zaak was. Zo tikte de Nederlandse ballenpakker in het eerste kwartier achtereenvolgens met een polsslag een schot van Noubissi tegen de deklat, stond hij net op tijd in z'n korte hoek om een knal van Vanzeir te redden en ging hij ook nog eens goed plat op een poging van Vancamp centraal voor doel. 

Het doelpunt dat al een tijdje in de lucht hing, viel er op minuut 26 uit. Noubissi reageerde alert op balverlies van Swinkels, speelde Vancamp aan, wiens schot door Verrips werd afgeweerd, waarna Noubissi de rebound simpeltjes binnenlegde. De achtste competitiegoal van onze jonge aanvaller uit Kameroen. Wat een sterke scorende beer toch...! Dikker dan dikverdiend, dat doelpunt overigens.

KV Mechelen probeerde tegen te prikken maar liep zich telkens opnieuw vast op het goede Kielse verdedigende blok, waar Vreven zijn pionnetjes - met Joren Dom op de zes - perfect had neergezet. Verder dan een kopbalpoging van Matthys kwam de thuisploeg niet. Pas in blessuretijd van de eerste helft moest Mike Vanhamel z'n handen uit de mouwen steken, op een harde kopbal van Van Damme. 

Totaal ander spelbeeld na de rust. Nu was het KV Mechelen dat de forcing voerde... en al snel gelijk maakte. Eerst zag de Camargo een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel maar in de daaropvolgende actie mocht Storm al te makkelijk in de korte hoek scoren. KFCO Beerschot Wilrijk wankelde en Vanhamel redde in extremis een poging van De Camargo net op (of achter?) de lijn. Geen doelpunt, vond ref Alen. En daar konden we mee leven.

Fameuze tegenprik van onze jongens na een uur. Noubissi - wie anders? - wurmde zich nog maar eens voorbij en doorheen de KV-defensie maar zijn lage voorzet werd door zowel Vancamp als Vanzeir niet binnen gedeviëerd.

De wedstrijd bleef heerlijk over en weer gaan, met wisselende kansen, en bleef daardoor spannend en genietbaar. Felbetwist ook met een aantal pittige tackles en in totaal negen gele- en twee rode kaarten. In blessuretijd ging KFCO Beerschot Wilrijk ei zo nog met de volle pot naar Antwerpen, na twee acties van Dante Vanzeir, die op de momenten van de waarheid echter het overzicht en de koelbloedigheid miste om de 1-2 op het bord te schieten.

Negatief is dat we hier in Mechelen wel drie spelers geblesseerd zagen uitvallen, want naast Vancamp (zware knieblessure?) en Van Hyfte (verrekking?) liep ook Dom wellicht weer een spierscheurtje op. Heel wat lichamelijke averij dus...

 

* TOESCHOUWERS: 14.500

* SCHEIDSRECHTER: Alen

* DOELPUNTEN: 26' Noubissi 0-1, 49' Storm 1-1

* KV MECHELEN: Verrips, Bijker, Swinkels, Mera, Van Cleemput, Schoofs, Van Damme, Matthys (46' Engvall), Kaya, Storm, De Camargo (75' Cornet)

*KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Vanhamel, Bourdin (65' Messoudi), Prychynenko, Van den Bergh, De Jonghe, Dom, Van Hyfte (70' De Mets), Vancamp (76' Hoffer), Tissoudali, Vanzeir, Noubissi

* GELE KAARTEN: De Jonghe, Dom, Schoofs, Vancamp, Kaya, Tissoudali, Messoudi, Noubissi

* RODE KAARTEN: 56' Lemoine (2 x geel), 95' Tissoudali (2 x geel)

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees