Verslag Lommel SK - KFCO Beerschot Wilrijk

 

Sterke eerste helft levert drie gouden punten op

LOMMEL SK - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  1 - 2

Mooie overwinning van onze Mannekes aan de Gestelse Dijk, waarmee ze zich netjes naast Union naar de tweede plaats in het klassement hijsen... en ook een kloofje slaan met de nummers vier en vijf. De ploeg van Stijn Vreven legde de basis van de zege in een ijzersterke eerste helft, toen Lommel werkelijk van de mat werd geveegd. In de tweede helft liep het iets stroever, zeker toen de thuisploeg een snelle aansluitingstreffer lukte. Maar na een twintigtal minuten pompen of verzuipen hield onze verdediging het hoofd boven water.

Met uitzondering van de eerste vijf (moeilijke) minuten waren onze jongens overdonderend baas in de eerste helft. Vooral vanop de linkerflank speelden De Jonghe en Tissoudali de Lommelse verdediging tureluurs. En na dertien (!) minuten leverde dat overwicht ook een eerste verdiende doelpunt op. Ingeleid door het duo Vancamp-De Jonghe, en na een geharrewar in de kleine rechtoek opportunistisch binnengetikt door Jan Van den Bergh. Het derde doelpunt van het seizoen reeds voor onze centrale verdediger.

Kan ik ook, zei Tarik Tissoudali. En ja hoor, even voorbij het halfuur stond onze Marokkaans-Nederlandse balgoochelaar op de juiste plaats om een zoveelste vlotte Kielse aanvalsactie succesvol af te ronden. Ook voor hem treffer nummer drie. Goeie gemiddeldes, jongens.

En KFCO Beerschot Wilrijk bleef maar drukken, het initiatief opeisen,... goed voetballen. Vijf minuten voor de rust had de partij al beslist kunnen zijn maar een knal vanop rechts van Vanzeir spatte op de kruising uit elkaar. En minder dan zestig seconden later moest Coucke ook nog eens goed plat op een poging van Noubissi. Pas daarna knokte Lommel zich in de match met een kopbal van Rocha, waarbij Vanhamel de bal met een zucht van opluchting over doel zag gaan.

Onze jongens trokken ook vroeg in de tweede helft de goeie lijn door, en Jorn Vancamp had pech met een afstandsschot dat centimeters naast de winkelhaak vloog. Daarna, zonder enige aanleiding, kantelde de wedstrijd in het voordeel van Lommel. Het was Laurens Vermijl die z'n beste niveau vond, eerst zelf de aansluitingstreffer scoorde en daarop ook nog eens uitstekend tussen de lijnen ging voetballen. Mooie passes verstuurde bovendien.

KFCO Beerschot Wilrijk kende hierdoor een zeer moeilijk vijfde kwartier maar doorspartelde de thuisaanvallen en toonde zich daarna enkele keren gevaarliijk in de omschakeling. Onder meer door pogingen van Vanzeir en een gevaarlijke kopbal van een sterke Van den Bergh. In de slotfase was het bij momenten toch nog enkele keren "code (donder)rood" in onze verdediging... maar de drie punten bleven uiteindelijkl netjes in de Kielse achterzak zitten.

 

* TOESCHOUWERS: 2.400

* SCHEIDSRECHTER: Vanbecelaere

* DOELPUNTEN: 13' Van den Bergh 0-1, 34' Tissoudali 0-2, 53' Vermijl 1-2

* LOMMEL SK: Coucke, El Banouhi (84' Azevedo), Cauwenberg, Santermans (28' De Wilde), Neven, Henkens, Vermijl, Brebels (46' Claes), Valcke, Bitsindou, Rocha

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Vanhamel, Mboko; Prychynenko, Van den Bergh, De Jonghe, Van Hyfte, Maes, Vancamp (79' Hoffer), Tissoudali (64' Grisez), Vanzeir, Noubissi (67' Kasmi)

* GELE KAARTEN: Maes, Brebel, Hoffer

* RODE KAARTEN: geen

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees