Verslag Lommel - Beerschot 0 - 2

 

Als KV Mechelen blijft winnen, doen wij dat ook

SK LOMMEL - BEERSCHOT  0 - 2

Beerschot zakte slechts met één opdracht af naar het Soevereinstadion in Lommel: winnen! En dat hebben onze Mannekes ook gedaan. Nee, niet met academisch voetbal en vlotte combinaties. Maar wel met een groot strijdershart en (twee) doelpunten op de juiste momenten. Het eerste van Noubissi op een moment dat Lommel beter in de match zat, het tweede vanop de stip, enkele minuten nadat Alex Maes zich met een al te impulsieve tackle had laten uitsluiten. Schoonheidsprijzen voor mooi voetbal werden er tussendoor en ook daarna niet uitgedeeld. Geen probleem. Daar waren we niet voor naar Limburg afgereisd. Alleen die drie punten waren/zijn van belang. En die steken netjes in onze rugzak. 

Lommel begon het best aan de wedstrijd. Het combineerde zich in het eerste kwartier zo maar eventjes drie keer tussen de linies richting Beerschot-doel. Meteen opwarmwerk dus voor Mike Vanhamel, en die wist raad met een kopbal van Neven, een schot van Vermijl en een schuiver van Claes. Onze Mannekes geraakten maar niet in hun ritme, wonnen op het middenveld amper een duel, en kwamen ook bij de afvallende ballen steeds een stapje te laat. Een afstandsschot van Alex Maes - dat meters naast belandde - was de enige schuchtere dreiging in de beginfase. Veel te pover eigenlijk.

Ondanks die 'valse start" klom Beerschot even later toch op voorsprong. Dom pakte vanop zijn rechterflank uit met een zwiepvoorzet die door de thuisafweer totaal verkeerd werd ingeschat. Noubissi pikte de bal met links uit de lucht en trapte in dezelfde actie met rechts keurig binnen. Prima spitsenwerk was dat. Eén kans, een goal. Lommel was meteen de kluts kwijt; wij groeiden met de minuut beter in de wedstrijd. Tissoudali was rond het halfuur dicht bij de 0-2 na een mooie slalom door de Lommelse verdediging maar zag zijn schot in extremis afgeblokt worden door de vuist van Coucke.

Ondanks de voorsprong begon Beerschot slapjes aan de tweede helft, wat Lommel toeliet meer druk naar voor te zetten. Toch kwam de dreiging van Kielse kant, met dank aan de sterk ingevallen Fessou Placca, die vanop de rechterflank enkele goede ingevingen had en tot twee keer toe zijn donkere spitsbroeder mee in de acties betrok. Noubissi kopte echter op het dak van het doel. 

De thuisploeg ging nu wel meer op de Beerschot-helft voetballen. Dat leverde enkele hete standjes op maar (gelukkig) slechts één gevaarlijk schot, waar Vanhamel goed plat op ging. De zenuwachtigheid nam echter wel toe bij Beerschot; de frustratie ook. En toen Alex Maes dicht bij de grote rechthoek van de tegenstander iets te fel in duel ging, kreeg hij een directe rode kaart onder de neus gestoken.

Erg lang kon Lommel echter niet van dat numerieke overwicht genieten, want minder dan tien minuten later haalde Cauwenberg de doorgebroken Noubissi onderuit in de grote rechthoek. Penalty voor Beerschot, Prychynenko achter de bal, droge knal... 0-2. Vreugde en opluchting gingen hand in hand bij dat tweede - en geruststellende - doelpunt.

 

* TOESCHOUWERS: 1.780

* SCHEIDSRECHTER: Boterberg

* DOELPUNTEN: 23' Noubissi 0-1, 72' Prychynenko 0-2 (strafschop)

* SK LOMMEL: Coucke, El Banouhi (82' Paulussen), Cauwenberg, Santermans, Neven, Henkens, Rocha, Vermijl, Brebels (77' Regales), Heymans, Claes (59' Azevedo)

* BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Prychynenko, Van den Bergh, De Jonghe, De Mets, Van Hyfte, Maes, Vanzeir (46' Placca), Tissoudali (69' Hoffer), Noubissi (79' Grisez)

* GELE KAARTEN: Van den Bergh, Heymans, Van Hyfte, Neven, Hoffer

* RODE KAARTEN: 62' Maes, 71' Cauwenberg

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees