Verslag KFCO Beerschot Wilrijk - Westerlo

 

Gelukkig was Rafa Romo bij de zaak

KFCO BEERSCHOT WILRIJK - VC WESTERLO  0 - 0

KFCO Beerschot Wilrijk sleept zich werkelijk naar het einde van de reguliere competitie. Vrijwel niks lukt nog bij onze jongens. Weg is het frivole voetbal waarmee overtuigend de eerste periodetitel werd gewonnen. Dat heeft al enkele weken plaats gemaakt voor een soort alibivoetbal dat bol staat van twijfel, misverstanden en slordigheden. Ook vandaag weer.

Akkoord, de grasmat liet amper 'academisch' voetbal toe... maar toch. Zo noteerden we vandaag langs paars-witte kant één enkel schot tussen de palen. Van Fessou Placca. In blessuretijd dan nog. Op die manier wordt het lastig om punten te pakken natuurlijk. Alle lof echter voor Rafael Romo, want die zorgde er voor dat deze wanprestatie toch nog één puntje opleverde. Zijn twee reddingen op pogingen van Heymans en Naessens waren alleen al de verplaatsing naar het Kiel waard. De rest vergeten we best zo rap mogelijk...

Een dozijn behulpzame handen (waarvoor dank!) hadden er voor gezorgd dat er op een sneeuwvrije Olympîsche mat kon worden gevoetbald... maar dat bleek tussen half negen en kwart over tien niet direct een garantie op goed voetbal in te houden. Vooral KFCO Beerschot Wilrijk bakte er in de eerste helft niks van: geen tempo, geen combinaties, geen diepgang, geen dreiging, geen kansen en geen enkel schot tussen de palen. Vooral het gebrek aan voetballend vermogen op het middenveld was bij momenten schrijnend.

Dan deed Westerlo het veel verdienstelijker. Zij slaagden er wel in om het balletje door de Kielse linies te doen circuleren, en die acties bij momenten zelfs tot in de buurt van Rafa Romo door te trekken. Zowat halfweg de eerste helft leverde dat een dot van een kans op, toen Heymans schuin voor doel werd vrijgespeeld. Tegen zijn schot had Romo geen verhaal maar gelukkig kon Van den Bergh de bal in extremis nog op de lijn wegtrappen. De bezoekers roken hun kans tegen een broddelend en zonder vertrouwen voetballend KFCO Beerschot Wilrijk maar vonden uiteindelijk toch ook geen gaatje in de verdediging.

Met Mbombo bij de rust en Octavio na een uur gooide Marc Brys meer kracht en technisch vernuft in zijn elftal, maar echt beter werd het allemaal niet. Het Kielse voetbal bleef slordig en ongeïnspireerd. Gelukkig voor ons was Rafa Romo bij de zaak. Want na balverlies van Swinkels schudde onze ballenpakker een schitterende reflex uit z'n Venezolaanse mouw op een schot van de volledig vrijstaande Heymans. Een klasseredding. En dat deed hij in de slotfase nog eens netjes over bij een gevaarlijke kopstoot van Naessens. Goed voor zijn dertiende "clean sheet" en de titel van "Man van de Match".

* TOESCHOUWERS: 3.757

* SCHEIDSRECHTER: Bijl

* DOELPUNTEN: geen

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo, Prychynenko, Swinkels, Van den Bergh, De Jonghe, Pietermaat, Van Hyfte, François (63' Octavio), Maes, Placca, Sappinen (46' Mbombo)

* WESTERLO: Van Langendonck, Biset, De Waele, Van Eenoo, Buyl (64' Naessens), Soumah, Rommens, Van den Bogaert, Oto'o, Heymans (87' Osaguona), De Ceulaer (90' Christensen)

* GELE KAARTEN: De Waele, Prychynenko, Van den Bogaert

* RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

De wedstrijdbeelden in drie minuten: