Verslag KFCO Beerschot Wilrijk - Tubeke

 

Smikkelen, smullen en een 'quattrick' voor Dante Vanzeir

KFCO BEERSCHOT WILRIJK - TUBEKE  5 - 2

Daar is ie dan, Beerschot Wilrijks eerste ruime competitie-overwinning van het seizoen. Het heeft efkes geduurd maar was het wachten meer dan waard. Onze jongens overrompelden Tubeke, scoorden aan de lopende band  met onder meer vier doelpunten van Dante Vanzeir - en brachten swingend voetbal op de kletsnatte Olympische grasmat. Wat een sterke collectieve prestatie was dat. Betere reclame bestaat er niet. Uiteraard blijven we met deze driepunter autoritair aan de leiding van het tweede periode-klassement. Of wat dacht u?

Pletwalsvoetbal. Dat disten onze Mannekens in een uitgeregend Olympisch Stadion vanavond op. En het was Dante Vanzeir die hierbij - met een onvervalste, loepzuivere en opportunistische hattrick plus nog een vierde goal in de tweede helft - de hoofdrol mocht claimen. Door de schorsing van Marius Noubissi werd onze huurling uit Genk weer als diepe spits uitgespeeld, en daar voelt hij zich duidelijk op zijn best

Doelpunt één kwam er na een slimme assist van Tom Van Hyfte, nummer twee werd voorafgegaan door een van de vele vlotte aanvalsacties, goal nummer drie trapte hij vanop elf meter binnen. Drie keer raak in minder dan dertig minuten. En dan knalde Mo Messoudi tussendoor ook nog eens de grootste dot van een kans onbesuisd over doel. Om maar te schetsen hoe overdonderend het paars-witte overwicht wel was. Duimen-en-vingers-aflikkerij was hetvoor de liefhebbers van het betere voetbal. Ouderwets carnaval op't Kiel. 

Vroeg in de tweede helft (eindelijk) ook eens Tubeke dat met een voldragen combinatie uitpakte. Twee keer op rij zelfs, maar Mike Vanhamel ging telkens goed plat op de pogingen van Carlito en Agyiri. Het aanvalsspel van onze jongens was nu iets minder flitsend dan voor de pauze, al kreeg Vanzeir nog een unieke mogelijkheid op een 'quattrick' maar was in die fase te egocentrisch in plaats van Messoudi of Hoffer aan te spelen. Geen 4-0 dus, maar even later wel 3-1, toen Henry na hoekschop hoog binnenschoot. Het tiende competitiedoelpunt al voor de Tubeekse prijsschutter.

En ja hoor, met die tegengoal sloop de faalangst plots weer in de Kielse rangen: de acties werden verkrampter en slordiger; de autoriteit in de verdediging maakte plaats voor twijfel. Even bibberen dus. Tot Emil Abaz werd ingebracht. Die rolde met zijn eerste rush de ganse Tubeekse rechterflank op en schilderde vervolgens de bal keurig op de knikker van... Dante Vanzeir. Millimeterwerk en doelpunt nummer vier. Maar opnieuw knokte Tubeke zich weer in de wedstrijd, toen Bueno tegenscoorde. Doemme toch...

De slotfase was echter weer overdonderend voor Beerschot Wilrijk, met hoge druk, goede infiltraties, knallen op doel, dreiging en kansen. Met doelman Defourny in het schietkraam. Hij ranselde tot drie keer toe het vijfde doelpunt uit z'n kooi. In de laatste minuut gingen alle handen nog eens gretig op elkaar: voor een publiekswissel voor Vanzeir, en de eerste invalbeurt na maandenlang blessureleed voor Fessou Placca. Twee vliegen in één klap.

Het slotakkoord was evenwel voor Denis Prychynenko die met een atoomschot nog de 5-2-eindstand op het bord kanjerde. De perfecte afsluiter. Wat een schitterende voetbalavond!

 

* TOESCHOUWERS: 4.600

* SCHEIDSRECHTER: Vanbecelaere

* DOELPUNTEN: 6' Vanzeir 1-0, 21' Vanzeir 2-0, 30" Vanzeir 3-0 (strafschop), 65' Henry 3-1, 76' Vanzeir 4-1, 82' Bueno 4-2, 90' Prychynenko 5-2

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Vanhamel, Bourdin (73' Grisez), Prychynenko, Van den Bergh, De Jonghe, De Mets, Van Hyfte, Maes, Messoudi (72' Abas), Hoffer, Vanzeir (89' Placca)

* TUBEKE: Defourny, Garlito, Henry, Nemane, Kose, Schuster, Nirisarike, Lippini, Goudiaby, Weymans (33' Videmont, 59' Bueno), Agyiri (72' Diawara)

* GELE KAARTEN: Bueno

* RODE KAARTEN: geen

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees