Verslag Eupen - Beerschot

 

Nul punten na pover spektakel

EUPEN – BEERSCHOT  1 – 0

Vijfde Play-Off 2-nederlaag voor Beerschot vanavond in een desolaat Kehrwegstadion, waar onze Mannekes in een troosteloze wedstrijd amper enige inbreng hadden… en na een hoekschop vroeg in de tweede helft onderuit gingen. Aanstaande zaterdag wacht ons nog een thuiswedstrijd tegen KV Oostende – met een uitwuiffeestje voor Jan Van den Bergh - en kan het seizoen 2018-2019 definitief worden afgesloten. Niks te vroeg…

Trainer Stijn Vreven gunde Diego Montiel zijn eerste basisplaats, terwijl ook ‘belofte’ Quinten Simons aan de aftrap verscheen. Het voetbal was niet direct hartverwarmend, daarvoor lag het tempo  te laag, bereikte de laatste pass bij beide clubs amper zijn bestemmeling en zat er veel te weinig schwung in de acties.

En toch versierde Eupen na welgeteld tweeënveertig seconden een eerste doelkans, maar Castro Montes trapte in het zijnet. Het antwoord van Beerschot volgde in de daaropvolgende tien minuten. Drie keer op rij zelfs. Maar niet binnen het doelkader. Zo ging thuisdoelman Niasse goed in de voeten van Tissoudali, trapte Dom naast en Bugridze over.

Het spektakel bleef echter te gezapig, bij momenten zelfs slaapverwekkend. Rond het halfuur toch twee opflakkeringen. Eerst moest Vanhamel een geplaatste vrijschop van Milicevic uit zijn linkerhoek duikelen, daarna – aan de overzijde – deed Niasse hetzelfde op een poging van de bedrijvige Tissoudali.

Beerschot kwam maar plattekes uit de kleedkamer voor de tweede helft, en dat brak zuur op. Zo strafte Loties al direct een dekkingsfout in de Kielse afweer af. Na een hoekschop. Iets wat Charleroi vorige zaterdag ook al twee keer had gedaan. Hervallen in dezelfde fouten, heet zoiets.

In de achtervolging dan maar… met vers (aanvallend) bloed: Vanzeir en Messoudi kwamen in de plaats van het onzichtbare duo Placca-Bugridze. Enkele minuten nadat onze Mannekes een “drie-ballen-voor-ne-frank”-kans hadden verkwanseld. Tekenend eigenlijk voor het povere niveau waarop deze partij voetbal voortkabbelde.

In het slotkwartier kwam Dante Vanzeir nog twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar Niasse weerde even veel keer goed af. En verder noteerden we het debuut van Emeric Dudouit – na bijna een volledig seizoen blessureleed met twee operaties .Hij verving de met krampen sukkelende Simons.

Mike Vanhamel  eiste daarna nog een hoofdrol op, met twee knappe reddingen op schoten van Toyokawa en Schouterden, waarmee hij de score op 1-0 hield. Het einde meteen van een verloren avondje voetbal, en tegelijkertijd het begin van een lange busreis van een dikke 150 kilometer terug naar de Koekenstad…

Ook voor onze zowat dertig moedige supporters die deze verplaatsing deden. Respect jongens!

 

* TOESCHOUWERS: 1.614

* SCHEIDSRECHTER: Put

* DOELPUNT: 48’ Loties 1-0

* EUPEN: Niasse, Loties, Mulumba, Keita, Castro Montes, Toyokawa (86’ N’Dri), Gnaka, Ocansey, Molina, Fall (72’ Schouterden), Milicevic (82’ Msakni)

* BEERSCHOT: Vanhamel, Simons (72’ Dudouit), Prychynenko,,Bourdin, Grisez, Dom, Van Hyfte, Montiel, Bugridze (67’ Messoudi), Tissoudali, Placca (63’ Vanzeir)

* GELE KAARTEN: Molina, Van Hyfte

* RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts