Verslag Cercle Brugge - KFCO Beerschot Wilrijk

 

Met de billen bloot...

CERCLE BRUGGE - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  4 - 0

De scheidingslijn tussen carnavaleske euforie en sportief debacle is in het voetbal soms flinterdun. Ook en zelfs in 1B. Dat ondervond KFCO Beerschot Wilrijk vanmiddag aan den lijve. En hoe. Exact één week na het behalen van de eerste periodetitel werden onze jongens in een ijskoud Jan Breydelstadion door een fris van de lever voetballend Cercle hopeloos weggespeeld en afgedroogd. Akkoord, trainer Marc Brijs kon geen beroep doen op acht A-kernspelers, en de omstandigheden zaten tegen, maar dat mag geen excuus zijn om zo'n flauwe en lusteloze prestatie op de mat te leggen. Vooral die eerste vijfenveertig minuten waren ontstellend zwak. Veruit het slechtste van het seizoen...

Het werd een start in mineur voor KFCO Beerschot Wilrijk want halfweg de eerste helft konden de Kielse boeken eigenlijk al toe. Na minder dan tien minuten knalde Mercier de bal, na slecht uitverdedigen van Diarra, hoog binnen... en nadat diezelfde  Diarra daarna de doorgebroken De Belder onderuit trok, daarvoor een rode kaart kreeg, en het slachtoffer de penalty laag binnenschoot, was de toon gezet. En ons liedje uitgezongen. Eén mogelijkheid creëerden onze jongens in een schabouwelijke eerste helft, toen Hoffer zich netjes vrijkapte maar vervolgens onbesuisd over het doel mikte.

Onze jongens kregen vooral op het midddenveld geen voet aan de grond, toonden weinig tot geen duelkracht en werden achteraan - met tien tegen elf - keer op keer in de wind gezet. Of zoals onze supporters het met de nodige dosis zelfkritiek zongen "en ze spelen ons van 't kaske naar de muur". Kielse voetbalhumor op z'n best.

Maar tussendoor werden Swinkels & co steeds maar verder en verder in hun hemd gezet. Zeker toen Denis Prychynenko ook nog eens geblesseerd uitviel. Zo zette Crysan de superioriteit van de thuisploeg voor de rust met twee doelpunten nog eens extra in de verf. Vier-nul halfweg, en dan werd er nog een vijfde Cercle-doelpunt afgekeurd vanwege off-side.. Dat was van het... slechte te veel. Met het schaamrood op de wangen naar de kleedkamer dan maar.

Met Octavio in de plaats van Schaessens kwam KFCO Beerschot Wilrijk in de tweede helft iets meer in het stuk voor, herstelde het in de centrale sector ietwat het evenwicht... maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Het was - en bleef - Cercle dat de meeste dreiging en mogelijkheden versierde. Gelukkig was Rafa Romo bij de zaak. Hij schudde nog enkele goede reddingen en tussenkomsten uit z'n mouw waardoor de score niet verder opliep. Hoe dan ook, het eindsignaal van ref Vanbecelaere klonk voor de ganse Kielse voetbalfamilie als een bevrijding.

Bondig samengevat: dat we onze start van de tweede periode gemist hebben mag duidelijk zijn... en dat we volgende zaterdagavond tegen OH Leuven een keiharde revanche verwachten is vanzelfsprekend.

* TOESCHOUWERS: 5.173

* SCHEIDSRECHTER: Vanbecelaere

* DOELPUNTEN: 9' Mercier 1-0, 26' De Belder 2-0 (strafschop), 29' Crysan 3-0, 42' Crysan 4-0 

* CERCLE BRUGGE: Nardi, Taravel (81' Sofranac), Vanbelle, Kone, Crysan (65' Robail), Omolo, Lambot, Delacourt, Gaspar, De Belder (86' Tormin), Mercier

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo, Prychynenko (30' Ekangamene), Swinkels, Diarra, François, Dom, Van Hyfte, Schaessens (46' Octavio), Maes, Losada, Hoffer

* GELE KAARTEN: François, Delacourt

* RODE KAARTEN: 25' Diarra

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

De wedstrijdbeelden in drie minuten: