Verslag Branddonk SK - KFCO Beerschot Wilrijk 1- 3

PETER SCOORT HATTRICK MAAR JEFKE PAKT DE PUNTEN

Het heeft KFCO Beerschot Wilrijk vanmiddag bloed, zweet en tranen gekost om Branddonk terug te wijzen en de drie punten op zak te steken. Nee, makkelijk verliep het niet in het gezellige Armand Melisstadion van Dessel. Alleszins veel lastiger dan de één-drie-cijfers misschien doen veronderstellen. Net als tijdens de heenronde toonde de thuisploeg zich immers een stugge tegenstander die met snel stoorwerk en een viriele aanpak het combinatiespel van onze jongens trachtte te ontregelen. En daar vaak ook in slaagde. Uiteindelijk maakten Peter Nijs en Jef Snyders het verschil. Onze nummer tien toonde nog maar eens een staaltje van zijn (super)opportunisme door drie keer te scoren, en aan de overzijde schudde onze keeper op de beslissende momenten drie fantastische reddingen uit z'n mouw. De combinatie van die twee bleek uiteindelijk voldoende voor een felbevochten zege. En een diepe zucht van opluchting.

Geen snelle tegengoal dit keer voor onze jongens. Integendeel zelfs, want na een blitzstart kon Nijs al na acht minuten een aangeven van Dyron Daal binnentrappen. Een perfecte start dus maar gaandeweg verloor KFCO Beerschot Wilrijk de greep op de wedstrijd en liet het zich afbluffen door de "Sturm und Drang"-aanpak van Branddonk. De thuisploeg stak nog een extra mes tussen de tanden, counterde gevat en nam vooral op het middenveld het initiatief over. Het leverde ook kansen op. Via Adriaensen onder meer, die zijn kopbal centimeters naast zag vliegen. Even na het halfuur viel de gelijkmaker wel. Het was Soffers, de strateeg op het groen-zwarte middenveld, die met een heerlijk gebrosseerde bal in de verste hoek raak trof. Een prachtig doelpunt. Niet onverdiend ook. Het was even slikken voor KFCO Beerschot Wilrijk, maar nog voor de pauze joeg Peter Nijs zijn tweede goal tegen de netten: een lange bal voor doel, netjes doorgekopt richting tweede paal... waar Peter op zijn gekende manier op de juiste plaats stond.

De tweede helft werd er een van pompen of verzuipen. Branddonk ontwikkelde zowaar nog meer druk naar voren en pompte vrijwel constant hoge ballen voor de Kielse pot. KFCO Beerschot Wilrijk werd hierdoor nog feller in het verweer geduwd maar vergat bij het uitverdedigen te voetballen, sloeg al te vaak het middenveld over en leverde op die manier de bal veel te simpel (én te snel) weer in. De meeste dreiging en de betere kansen waren voor de thuisploeg, maar doelman Jef Snyders verrichtte wonderen. Tot drie keer toen pakte hij uit met een wereldsave, en daar trokken onze jongens zich uiteindelijk aan op... om in de slotfase zélf nog te scoren. Langs... ja hoor!... weer Peter Nijs, die na een voldragen aanval, een voorzet van Tim Nicot en een geharrewar in de kleine rechthoek nummer drie scoorde. En daar had een dapper strijdend Branddonk uiteindelijk geen antwoord meer op.

* TOESCHOUWERS: 2.114

* SCHEIDSRECHTER : Gorremans

* DOELPUNTEN: 8' Nijs 0-1, 34' Soffers 1-1, 43' Nijs 1-2, 81' Nijs 1-3

* BRANDDONK: Hoskens, Verstraelen (46' Cools), S. Verwimp, N. Verwimp, Adriaensen, Mols, Pauwels, Van den Bliek, Van Beers (82' Wuyts), Vos (82' Carpentier), Soffers

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Snyders, Laevaert, Van der Linden, Poorters, Nicot, Magerman, De Smedt, Ascencion (80' Baert), Dermaut (71' Dewoyer), Daal, Nijs (90' Van der Heyden)

* GELE KAARTEN: Soffers, Van den Bliek, Daal, Ascencion, Van der Linden

 

Tekst: Danny Geerts

Foto's: Jan Mees