Verslag Beerschot - Westerlo

 

“Vamos a la Placca”

BEERSCHOT – WESTERLO   3 – 2

Vijfde keer goede keer. Beerschot liet vanavond eindelijk zijn eerste thuisoverwinning tegen Westerlo optekenen. Met dank aan Fessou Placca, die drie keer scoorde en zich zo tot ‘Man van de Wedstrijd’ én matchwinnaar kroonde. Veel overschot hadden onze Mannekes evenwel niet tegen Westerlo, dat de bal vlotjes door de rangen deed circuleren en in de tweede helft een 2-0-achterstand ophaalde. Maar Placca had het laatste woord.

Westerlo begon vrij en vrank aan de wedstrijd , met een schot van Van Eenoo tegen de paal, maar het was Beerschot dat bij z’n eerste vlotte combinatie scoorde: voorzet Tissoudali en een rake kopbal van Placca. Een ideale insteek dus voor paars-wit, dat het vaak over de flanken probeerde, snel diepgang zocht en voor dreiging zorgde via een vrije trap van Prychynenko.

Westerlo voetbalde leuk mee, zette de Kielse verdediging bij herhaling onder druk maar geraakte toch niet in de zone van de waarheid. Het uitverdedigen bij onze afweer was wel niet top: slordig en traag. Geen probleem echter want aan het halfuur trapte Fessou Placca zijn tweede doelpunt van de avond binnen. Een vrije trap net buiten de zestien mooi in de bovenhoek gebrosseerd. Properkes gedaan.

De bezoekers uit de Kempen kwamen daarna nog heel dicht bij de aansluitingstreffer  toen De Schryver alleen voor doelman Antoine Lejoly verscheen, maar onze debuterende keeper had een prima reactie in huis en zorgde ervoor dat we met een 2-0-voorsprong de rust in konden.

De tweede helft was helemaal voor Westel… al was het ref De Cremer die de Kemphanen op de weg naar de 2-1 zette toen hij een tussenkomst van Grisez op Van Eenoo met een strafschop bestrafte. Zonder VAR-bevestiging deze keer, maar al wel de vijfde “penalty tegen” van deze Play-Off 2 voor Beerschot. Hoe dan ook, Brüls trapte raak vanop elf meter. En een kwartier later trapte Van Eenoo voor de vlotcombinerende bezoekers de gelijkmaker binnen. Niet onverdiend.

Het slotakkoord was echter voor ons. Of beter: voor Fessou Placca, die vanuit een onmogelijke hoek en met een droge knal nog voor een 3-2-overwinning zorgde. In de laatste minuut zag Gboho de 3-3 afgekeurd worden. Door de VAR zowaar, die deze keer dus - geloof het of niet - in het voordeel van Beerschot besliste. Mag het eens…?!

 

* TOESCHOUWERS: 1.605

* SCHEIDSRECHTER: De Cremer

* DOELPUNTEN: 10’ Placa 1-0, 30’ Placca 2-0, 50’ Brüls 2-1, 67’ Van Eenoo 2-2, 82’ Placca 3-2

* BEERSCHOT: Lejoly, Mboko, Prychynenko, Grisez, Bourdin, Dom, Van Hyfte (76’ Messoudi), De Keermaecker (62’ Bugridze), Tissoudali, Vanzeir (62’ Montiel), Placca

* WESTERLO: Van Langendonck, Biset, De Waele (87’ Van Genechten), Antunes, Van Eenoo, De Schryver (68’ Abrahams), Gboho, Rommens (80’ Naessens), Van den Bogaert, Soumah, Brüls

* GELE KAARTEN: Grisez, Antunes, Van den Bogaert, Soumah

* RODE KAARTEN: geen

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Patrick Bijnens