Verslag Beerschot - Sint-Truiden

Hoofdafbeelding: 
Body: 

 

Meer verdiend dan deze nederlaag

BEERSCHOT - SINT-TRUIDEN  1 - 2

Geen eerste Play-Off 2-overwinning voor Beerschot vanavond. Integendeel, het was STVV dat in het Olympisch Stadion de drie punten kwam meegraaien. En daarmee eigenlijk iets te veel kreeg dan het verdiende. Beide teams hielden elkaar immers vrijwel perfect in evenwicht; alleen in de zone van de waarheid toonden de bezoekers zich iets efficiënter. Dat onze Mannekes het mooiste doelpunt van de avond scoorden, was een magere troost. Dat de Kanaries met een VAR-goal en een penalty een 1-0-achterstand in een 1-2-voorsprong ombogen vrij frustrerend.

De bezoekers startten wel het best , met enkele gevaarlijke combinaties over de flanken, maar het was Beerschot dat scoorde. Via Dante Vanzeir, die vanop de rechterflank de Truiense grote rechthoek binnenslalomde en de bal mooi voorbij Pirard in de verste hoek prikte. Het was de aanzet van een sterk Kiels kwartiertje, met pogingen van Tissoudali, Vanzeir en De Jonghe.

STVV herstelde daarna het evenwicht, zette opnieuw hoog druk en dat leverde op het halfuur de gelijkmaker op. Al duurde het welgeteld drie volle minuten (!) alvorens de VAR de offside-claim wegwuifde en het doelpunt van Kinoshita goedkeurde. Lachwekkend en amateuristisch in het kwadraat, die technische vooruit(?)gang.

In de tweede helft was het Beerschot dat een vliegende start nam en met een gevaarlijk schot van Tissoudali dicht bij de 2-1 kwam. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Vanop de penaltystip nadat ref Boterberg voor een aangeschoten bal tegen de arm van Prychynenko de bal op elf meter legde. Een zware, zeg maar overdreven, sanctie. Botaka trapte netjes binnen.

Achtervolgen dus, en dat deden onze Mannekes verdienstelijk. Niet efficiënt genoeg echter. Zo schudde onder meer Tissoudali een knap technisch nummertje uit z’n sloffen maar miste hij zijn schot. Ook de invalbeurten van het trio Placca-Bugridze-Montiel leverden daarna niet de verdiende gelijkmaker op.

 

* TOESCHOUWERS: 1.850

* SCHEIDSRECHTER: Boterberg

* DOELPUNTEN: 10' Vanzeir 1-0, 30' Kinoshita 1-1, 58' Botaka 1-2 (strafschop)

* BEERSCHOT: Vanhamel, Mboko, Prychynenko, Van den Bergh, De Jonghe, De Mets (85' Montiel, Van Hyfte (79' Placca), Maes, Brogno (75' Bugridze), Tissoudali, Vanzeir

* SINT-TRUIDEN: Pirard, Tomiyasu, De Sart (90' Vloet), Botaka, Sankhon, Asamoah, Kamada, Kinoshita (77' Sekine), Teiseira, Acolatse (55' Ceballos), Endo 

* GELE KAARTEN: Bokata, Sankhon, Mboko, Endo, Ceballos

* RODE KAARTEN: geen

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees