Verslag Beerschot - KV Mechelen

Hoofdafbeelding: 
Body: 

 

Ook met z'n tienen onklopbaar

BEERSCHOT - KV MECHELEN  0 - 0

Geen doelpunten in de eerste finalewedstrijd voor promotie naar 1A en dat zorgt op het Kiel voor een dubbel gevoel. Enerzijds teleurstelling omdat er in eigen huis niet werd gescoord... maar anderzijds ook tevredenheid omdat Beerschot het ruim een halfuur met z'n tienen moest doen, na een rode kaart voor Jan Van den Bergh... en tegen een drukkend KV niet kopje-onder ging. Beide teams versierden enkele prima scoringskansen in de slotase van de eerste helft, en eigenlijk was het de bezoekende doelman Verrips die de moeilijkste ballen kreeg te verwerken. Liefhebbers van academisch voetbal bleven vanavond misschien op hun honger zitten, maar door de spankracht en de vele verbeten duels kreeg deze wedstrijd toch nog een ruime voldoende mee. Hoe dan ook, de beslissing valt volgende week zaterdag 'Achter de Kazerne". Met elf tegen elf.

Moeilijke start voor Beerschot, dat door een hoog storend KV Mechelen nooit in z'n ritme geraakte... en zo het initatief aan de bezoekers moest laten. Die kozen steeds de kortste weg naar doel. Twee goeie kansen leverde die druk op; eerst een kopbal van Van Damme die maar rakelings naast ging, daarna een schot van Schoofs waarbij Van den Bergh de bal in extremis nog kon wegtrappen. Onze Mannekes kwamen amper uit de omknellling los en bleken bovendien bijzonder slordig bij de opbouw.

Het was Joren Dom die met enkele rushes over de rechterflank (eindelijk) een beetje schwung in de Kielse acties kreeg. Noubissi zette centraal druk op de KV-verdediging en Van Hyfte zorgde met een kopbal voor de eerste dreiging. Echt veel tempo kwam er evenwel niet in de wedstrijd. Iets te veel trek- en duwwerk in de duels, enerverende tijdrekintermezzi van de Kakkers en een scheids die al te vaak voor akkefietjes floot, zorgden ervoor dat de partij nooit echt loskwam.

Op het halfuur dé kans van de eerste helft. Voor KV Mechelen. Schoofs trapte op doel, Vanhamel kon de bal niet klemmen en in de rebound trapte Engvall vanuit een schuine positie voorlangs. Oef, daar kwamen we goed weg. Maar op slag van rust creëerde Beerschot zowaar nog een grotere scoringsmogelijkheid. Twee op een rij zelfs. Maar doelman Verrips pakte uit met evenveel schitterende reddingen. Bij een schot vanop vijf meter van De Mets (met meer meeval dan kunde) en eeen knal van Hoffer, die hij wel stijlvol in hoekschop verwerkte.

Meer drive en durf bij Beerschot in het begin van de tweede helft, met een Noubissi die zowat op z'n eentje de KV-afweer aan de klap hield. En alleen bij de afwerking de frisheid miste. Kantelmoment op het uur, toen Van den Bergh een tweede gele kaart pakte, na een overtreding op Storm. Nog een halfuur met tien tegen elf dus. De Mechelaars probeerden instant succes te puren uit dat numeriek overwicht, met een vrije trap van Kaya (naast), een overhaast schot van Cornet (zijnet) en pogingen van Storm (Vanhamel paraat).

Beerschot herstelde met de inbreng van Bourdin de defensieve organisatie maar kroop geenszins achteruit want probeerde ook vanuit de omschakeling voor dreiging te zorgen. Meer dan verdienstelijk ook al leverde het geen doelgevaar op. KV zette met de minuut meer druk op de ketel maar het 'hoge ballen voor de pot'-gedoe bracht Vanhamel & co niet in de problemen.

 

* TOESCHOUWERS: 10.700

* SCHEIDSRECHTER: Lambrechts

* DOELPUNTEN: geen

* BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Prychynenko, Van den Bergh, De Jonghe, De Mets (61' Bourdin), Van Hyfte, Maes, Hoffer (74' Placca), Vanzeir (86' Tissoudali), Noubissi

* KV MECHELEN: Verrips, Swinkels, Mera, Kaya, Corryn, Lemoine, Van Damme, Schoofs (80' Tainmont), Engvall, Storm, De Camargo (40' Cornet)

* GELE KAARTEN: Van Damme, Prychynenko, Van den Bergh, Cornet, Engvall, Lemoine

* RODE KAARTEN: 59' Van den Bergh (twee keer geel)

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees