Verslag Beerschot - Charleroi

 

De wet van de sterkste

BEERSCHOT – CHARLEROI  0 – 3

Geen derde opeenvolgende thuiszege voor Beerschot, dat in een zonnig Olympisch Stadion geen antwoord had op een vinniger Charleroi en ook moeite ondervond om het door de bezoekers opgelegde tempo bij te benen. Bovendien liet onze verdediging zich al te makkelijk ‘pakken’ bij hoekschoppen. Zo torenden eerst Dessoleil, nadien Osimhen telkens hoog boven vriend en tegenstander uit om binnen te koppen. De Waalse luchtbrigade won dit duel. Overtuigend en verdiend.

Welgeteld drie minuten duurde het vooraleer Charleroi zijn technisch en tactisch meesterschap in een doelpunt vertaalde. Bij de eerste hoekschop zowaar. De Kielse afweer stond erbij en keek naar de hoge bal die Dessoleil quasi ongehinderd mocht inkoppen. Het bisnummer volgde nog voor het halfuur. Weer na een corner. Nu stonden er elf paarse truien in het eigen strafschopgebied tegen drie oranje Zebras. Maar het was Osimhen die de ruimte opzocht en op zijn beurt binnenknikte. Of met andere woorden: veel te simpel toegestaan die twee doelpunten.

Beerschot probeerde te reageren, toonde wel veel goeie wil maar vond geen openingen en knutselde amper een combinatie in elkaar. Charleroi toonde zich in alle linies superieur en zorgde bij elke omschakeling voor onrust in de thuisverdediging. Het niveau- en klasseverschil deed bij momenten pijn aan de ogen.

Drie keren dreiging noteerden we langs Beerschot-zijde. Een gekadreerd schot van Mo  Messoudi – die na lange tijd nog eens een basisplaats had gekregen – en twee vrije trappen: De Jonghe in de muur en Prychynenko meters over.

Hetzelfde spelbeeld na de rust, met een drukkend Charleroi en Beerschot dat moeilijk uit de omknelling geraakte. Bovendien kregen de bezoekers nog een cadeau-penalty om de score verder uit te diepen, maar Vanhamel duwde de elfmeter van Osimhen tegen de doelpaal en stortte zich op de bal. Netjes op – en niet achter - de lijn, wat vier minuten later door de VAR bevestigd werd. Knappe redding.

Een eerreddend doelpunt zat er niet in vandaag. Mo Messoudi zorgde met enkele flankenwissels wel voor ruimte tussen de linies terwijl Brian De Keersmaecker zich ook nu weer in positieve zin deed opmerken, met twee gevaarlijke schoten waarbij Riou evenveel keer goed plat moest.

In de slotminuut strafte de pas ingekomen Niane een misser van Prychynenko af, dribbelde rond Vanhamel en plaatste de bal in het lege doel voor de 0-3-eindstand.

 

* TOESCHOUWERS: 1.971

* SCHEIDSRECHTER: Laforge

* DOELPUNTEN: 3’ Dessoleil 0-1, 25’ Osimhen 0-2, 89’ Niane 3-0

* BEERSCHOT: Vanhamel, Mboko (66’ Simons), Prychynenko, Bourdin, De Jonghe, Dom, De Keersmaecker (85’ Vereeck), Messoudi , Tissoudali (66’ Montiel), Bugridze, Placca

* CHARLEROI: Riou, Busi, Zajkov, Martos, Hendrickx, Dessoleil, Nurio, Ila Maharitra, Morioka (74’Henen), Osimhen (82’ Perbet), Bruno (86’ Niane)

* GELE KAARTEN: Mboko

* RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Patrick Bijnens