Verslag AA Gent - KFCO Beerschot Wilrijk

 

Overdreven cijfers

AA GENT - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  3 - 0

Geen tripje naar de Heizel voor KFCO Beerschot Wilrijk later dit seizoen. Onze Mannekes werden vanavond in de Ghelamco Arena uit de beker geknikkerd door een scherper en efficiënter AA Gent. De thuisploeg maakte het verschil in de eerste helft. De wet van de sterkste, zeg maar. Toch leverden de troepen van Stijn Vreven een verdienstelijk werkstuk af, dat zeker een doelpuntje verdiende. Maar daar stak een wispelturig en vooringenomen fluitende scheidsrechter Boterberg dan weer een stokje voor. Eerst door een doelpunt van Hoffer af te keuren, daarna door de ogen te sluiten bij een duidelijk handspel in de Gentse grote rechthoek.

Respect hadden/hebben ze in Gent wel voor KFCO Beerschot Wilrijk. Zo stuurde thuiscoach Thorup voor dit bekertreffen zijn type-elftal tussen de lijnen. En dat speelde al snel een versnelling hoger dan onze jongens, liet het balletje ook wat vlotter circuleren en pikte tegelijkertijd het middenveld in.

Verdedigen geblazen dus voor onze onuitgegeven afweer, waar Grisez op rechts stond geposteerd en Bourdin centraal naast Van den Bergh. Na vijf minuten kreeg Yaremchuk een eerste doelkans maar besloot centraal op Vanhamel. Een klein kwartiertje later scoorde de Oekraïner wel na knap voorbereidend werk van Odjidja.

KFCO Beerschot Wilrijk trachtte het evenwicht te herstellen maar slaagde er onvoldoende in de bal te monopoliseren. En slaagde er ook niet in om de geduldig opgebouwde aanvalsacties tot in de zone van de waarheid door te trekken. Tot in minuut 37 Jimmy Hoffer een hoekschop van Messoudi in één tijd schitterend in doel knalde. Een klassegoal. Maar ref Boterberg had een overtreding van Noubissi opgemerkt en keurde het doelpunt af. Een beetje (veel) gratuit. Oké, onze Kameroense parel nam zijn tegenstander even in een liefdevolle greep maar om daarvoor die treffer weg te wuiven. Nee, we durven er veel op verwedden dat eenzelfde fase aan de overkant wél door de vingers zou worden gezien.

Twee minuten voor de rust werd het zelfs nog zuurder voor onze jongens, want toen trapte Rosted na een snelle counter de bal voorbij Vanhamel in de verste hoek. Niet met 1-1 maar wel met 2-0 de rust in. Een wereld van verschil.

De tweede helft startte met een redding met het hoofd op de lijn van Bourdin, maar nadien leverde KFCO Beerschot Wilrijk méér dan goed weerwerk. Mede door een gretig ingevallen Abaz, die enkele keren insnijdend vanop de linkerflank voor best wat dreiging zorgde in de Gentse afweer. Middenin die Kielse druk mocht een thuisverdediger in de zestien ook nog eens ongestraft de bal met de hand spelen. Het onhandige geschipper van ref Boterberg begon meer en meer op de Kielse zenuwen te werken en groeide zelfs uit tot frustratie na een drietal gele kaarten in amper tien minuten tijd... met daarbij twee voor Marius Noubissi, die hierdoor vroeger naar de douche moest.

In de slotminuut trapte Chakvetadze nog een dik overdreven derde Gentse doelpunt binnen. Toegegeven, de Buffalo's verdienden de zege en de kwalificatie, maar de winstmarge viel veel te ruim uit voor een verdienstelijk Beerschot Wilrijk.

 

* TOESCHOUWERS: 10.348

* SCHEIDSRECHTER: Boterberg

* DOELPUNTEN: 18' Yaremchuk 1-0, 43' Rosted 2-0, 89' Chakvetadze 3-0

* AA GENT: Kalinic, Souquet, Rosted, Verstraete, Chakvetadze, Odjidja (68' David), Yaremchuk, Dejaegere (77' Limbombe), Asare (37' Derijck), Bronn, Esiti

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Vanhamel, Bourdin, Grisez, Van den Bergh, De Jonghe, Van Hyfte (46' De Mets), Messoudi (78' Kasmi), Maes, Tissoudali (46' Abaz), Hoffer, Noubissi

* GELE KAARTEN: Odjidja, Hoffer, Noubissi, Abaz, De Jonghe, Esiti, Van den Bergh

* RODE KAARTEN: 74' Noubissi (2x geel)

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees