UNITED BY 13: WELKOM KALFORT PUURSICA

Hoofdafbeelding: 
Body: 

Beerschot en voetbalclub Kalfort Puursica gaan samenwerken. Zij zijn vanaf nu 'United by 13'.

"Samen met de bouw van een nieuw sportpark in Puurs, geeft 'United by 13' onze jeugdwerking een enorme boost." Klinkt de voorzitter van vierdeprovincialer Kalfort Puursica, Tom Lemmens, enthousiast. "Wij willen vooral inzetten op onze jeugdwerking en dan is een samenwerking met Beerschot een serieuze meerwaarde." Kalfort Puursica heeft maar liefst 200 jeugdspelers. Zij zijn vanaf nu United by 13 en hun lidmaatschap bevat ook een abonnement voor Beerschot.

Beerschot zal z'n visie en z'n expertise op het vlak van jeugdwerking overdragen. Het is niet toevallig dat Marc Noe, onze chef van de jeugd, aansloot bij de aankondiging van de samenwerking. "Maar clubs die onder de koepel 'United by 13' komen, moeten geen schrik hebben. Wij gaan de clubs niet leegplukken. Integendeel, wij vinden dat spelers tot 12 jaar bij hun lokale club moeten blijven. In de jaren die daarop volgen kunnen we bekijken of er talenten doorstromen naar de Beerschot academie. Dat zullen er maximum 2 per seizoen en per leeftijdscategorie zijn. Op voorwaarde dat de spelers, de club en hun entourage erachter staan." Aldus Beerschot legend Noe. "Plezier staat centraal."

Beerschot stelt ook z'n netwerk open voor  de clubs die 'United by 13' zijn. DCA wordt, naast shirtsponsor van Beerschot, ook shirtsponsor van alle jeugdploegen van Kalfort Puursica.
 "Elke samenwerking binnen 'United by 13' moet een win-win zijn. Deze schaalvergroting biedt alleen maar voordelen want de eigenheid en de werking van de clubs wordt bewaard. Alle clubs en verenigingen die zich kunnen vinden in de visie en de waarden van Beerschot, kunnen aansluiten. Op termijn moet dit ook voor een gevoel van verbondenheid zorgen." Onderschrijft Francis Vrancken van DCA z'n ambities. "We overwegen zelfs een van onze tribunes om te dopen tot 'United by 13 tribune' waar alle leden van de verbroederde clubs samenzitten. Dat sociale aspect is en blijft belangrijk."

Beerschot zal de komende weken nog gesprekken voeren met clubs. Het hoeven geen voetbalclubs te zijn. Ook andere sportclubs van alle niveaus zijn welkom. En waarom geen scoutsverenigingen of hobbygroepen. Wil je ook 'United by 13' zijn, mail dan naar community@beerschotwilrijk.be .