TWEE JEUGDINTERNATIONALS

Hoofdafbeelding: 
Body: 

Onze 16-jarige Keeper Senne Goossens is geselecteerd voor de nationale U17. Het bewijst dat de jeugdacademie van Beerschot weer iets betekent.

Onze Senne Goossens is geselecteerd voor de dubbele interland tegen Tsjechie, op 9 en 11 april. Hij blijft dus deel uitmaken van de nationale selectie nadat hij op het eind van 2018 voor het eerst opgeroepen werd. Het was toen het bewijs voor Marc Noe dat de jeugdwerking van Beerschot stappen aan het zetten is. "Onze jeugdopleiding staat terug op de kaart. Dat zorgt voor een nieuwe instroom van jonge talenten."

Een van de talentvolle jongeren die terugkeerde naar Beerschot is Walter Cassado. Ook spelverdeler Casado verzamelt dit seizoen nationale selecties, bij de U15.

Goossens en Casado zijn de eerste 2 jeugdinternationals en alles wijst erop dat er meer zullen volgen. De eigenaars van Beerschot willen in de toekomst 30 tot 35% van de spelers in de A-kern uit de eigen jeugdopleiding laten doorstromen. Dat is een bijzonder ambitieus plan maar met de samenwerking met Rupel Boom en de uitbouw van een grote en gezamenlijke jeugdacademie is opnieuw een stap in die richting gezet. "Er moet nog veel gebeuren maar als we zo voortdoen kan het weer worden zoals vroeger. We willen top worden in Belgie op het vlak van jeugdwerking. " Liet Marc Noe de laatste tijd veelvuldig optekenen.

Doelman Senne Goossens debuteerde intussen ook bij de beloften.