Transfer nummer twee: Charni Ekangamene

 

Jonge flankverdediger tekent éénjaarscontract bij KFCO Beerschot Wilrijk

Een week na de transfer van Karim Essikal presenteert KFCO Beerschot Wilrijk vandaag zijn tweede inkomende transfer. Zo neemt onze club de 23-jarige Charni Ekangamene over van Zulte Waregem; een flankverdediger/verdedigende middenvelder die er ondanks zijn jeugdige leeftijd al een hele reeks club uit binnen- en buitenland heeft opzitten.

Ekangamene is een rasechte Antwerpenaar, die op 16 februari 1994 in onze Koekenstad werd geboren en zijn eerste voetbalstappen zette bij VC Linkeroever en Antwerp. Als gevolg van het samenwerkingsverband tussen de Bosuil en Manchester United vertrok hij op 16-jarige leeftijd naar Old Trafford, waar hij deel uitmaakte van de U18 en het tweede elftal. In januari 2014 werd hij door Manchester United even uitgeleend aan Carlisle United (uit de League Two) maar al snel weer teruggeroepen naar Old Trafford waar hij tot vaste waarde in het beloftenelftal uitgroeide.

Voor het seizoen 2014-2015 keerde hij terug naar België en ondertekende hij een overeenkomst voor vier seizoenen bij Zulte Waregem. Daar dwong hij onder coach Francky Dury al snel een basisplaats af... maar toen Essevee compleet zijn competitiestart miste, verdween hij ook uit de basis. De voorbije seizoenen werd hij uitgeleend aan OH Leuven en NAC Breda in de Nederlandse tweede klasse.

Tussen 2009 en 2012 verzamelde Charni Ekangamene vier caps voor het Belgische nationale elftal U15 en speelde hij ook twee keer voor België U19.

Bij KFCO Beerschot Wilrijk wil hij zijn carrière een nieuwe boost geven. Vanmiddag werd Charni Ekangamene medisch getest en ondertekende hij in het Olympisch Stadion een contract met een loopduur van één seizoen, met een extra optiejaar.

Hartelijk welkom op het Kiel, Charni!

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: NAC Breda