TOM PIETERMAAT BEERSCHOTTER TOT 2021

Tom Pietermaat mag gerust zijn. Het bestuur bood hem, ondanks z'n blessure, een contractverlenging aan. Pietermaat aarzelde niet en tekende tot 2021.

"Ik ben de club ontzettend dankbaar. De nieuwe eigenaars hebben me nog geen seconde zien spelen en zijn toch overtuigd van m'n kwaliteiten. Dit geeft me bijzonder veel vertrouwen en rust. Ik zal hen niet teleurstellen en sterk terugkomen. Het bewijst dat Beerschot een warme club is."

Geen enkele speler is zo lang op het Kiel als Tom Pietermaat. Dit is z'n vijfde seizoen. Geen wonder dat hij een van de publiekslievelingen is. Ondanks z'n zware enkelblessure en het feit dat hij al bijna 10 maanden niet aan spelen toekomt, besloot KFCO Beerschot Wilrijk z'n contract met 1 seizoen te verlengen. Bestuurder Jan Van Winckel twijfelde geen seconde: : "Tom is een echte Beerschotspeler. Het pakkende verhaal over z'n zware revalidatie in BeerschotTV, op onze social mediakanalen, deed de investeerders beslissen om hem een nieuw contract aan te bieden en hem in alle rust aan zijn revalidatie te laten werken. Het siert de investeerders ook aan het menselijke aspect te denken. We zijn en blijven bovendien overtuigd van de kwaliteiten van Tom. Hij is een echte 6 die andere spelers beter maakt. Dat type hebben we nodig."

Tom Pietermaat is 26 en kwam bij KFCO Beerschot Wilrijk in vierde klasse. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij zo lang mogelijk wil blijven. Onlangs verkondigde de middenvelder nog dat z'n werk pas af is, als hij met Beerschot in 1A speelt.

Ook mede-eigenaar Francis Vrancken van DCA is overtuigd. "Alles wat Tom doet en zegt, straalt Beerschot uit. Zo'n clubspelers zijn uitzonderlijk geworden. Bovendien stelt hij zich altijd positief op en is hij met z'n instelling ook naast het veld een belangrijk pion. Ik hoop dat hij snel terugkeert en weer onze pitbull wordt op het middenveld. Het gaat een bijzonder moment zijn. Tom verdient dit vertrouwen."

Tom Pietermaat werd onlangs opnieuw geopereerd na een zware enkelblessure die hij opliep in februari. Hij kende veel pech en heeft een zware en zwarte periode achter de rug. Nu durft hij terug vooruit te zien en dit signaal zal ongetwijfeld deugd doen. Tom ligt na dit seizoen nog 2 seizoenen onder contract. Eerder deze week werd ook een overeenkomst bereikt met Fessou Placca. Hij tekende tot 2022.