Tim Nicot: "De voetjes staan terug op de grond"

Zondagnamiddag in Meerhout gaat KFCO Beerschot Wilrijk weer op zoek naar de overwinning. En dat zou geen problemen mogen opleveren want... Tim Nicot is terug in't land. De voorbije twee weken ontbrak onze linkerflankverdediger en sprokkelde het team van Urbain Spaenhoven slechts een povere twee op zes. Dé vraag is dan ook: hoe belangrijk kan je zijn als speler...

"Hahaha, dat heb ik de voorbije dagen meer dan eens mogen horen", lacht Tim Nicot wanneer we hem met deze vaststelling confronteren. "Wat kan ik daar op zeggen? Vorige zaterdag tegen GR Katelijne ontbraken er vier vaste waarden, en je merkte dat dit wel een beetje ten koste van de automatismen ging. En van onze verplaatsing naar Kaart heb ik gehoord dat we daar voldoende kansen hebben versierd om de match te winnen. Feit is wel dat we in mijn afwezigheid op twee ploegen botsten die voor een nogal viriele manier van voetballen kiezen. En dat ligt ons niet direct. Hoe dan ook, we hebben deze week van de trainer een berisping gekregen, en die was misschien wel nodig. Twee op zes tegen Kaart en GR Katelijne is voor Beerschot Wilrijk gewoon niet goed genoeg. Veel te weinig. Zo eerlijk moeten we wel zijn. De respons van de spelersgroep op training was prima. Er werd enorm scherp getraind, de focus lag onmiddellijk op de match van aanstaande zondag tegen Berg en Dal. En voor de rest wil de trainer de woorden "titel" en "kampioen" niet meer horen. Kortom, hij heeft iedereen weer met de voetjes stevig op de grond gezet."

Was er dan een beetje gemakzucht in de groep geslopen?

"Zeker niet bewust. Misschien ging het bij momenten iets te gemakkelijk. Zeker nadat FC De Kempen, dat toch heel lang op één puntje hing, in de achtervolgingsrace afhaakte en wij maar bleven winnen, waardoor onze voorsprong opliep tot twaalf punten. Maar ik heb nooit het gevoel gehad dat we ons voetje terugtrokken in de duels, of ons hebben bezondigd aan onderschatting van de tegenstander. Hoe dan ook, Urbain Spaenhoven heeft er op aangedrongen om van de nog resterende negen competitiewedstrijden negen échte cupmatchen te maken. Matchen waarin we voluit gaan, met het mes tussen de tanden, het tempo hoog optrekken, de kopjes erbij houden, onze tegenstrever fysiek afmatten en ons technisch overwicht in doelpunten omzetten. De focus terug voluit op de wedstrijden dus, en niet denken aan het ultieme doel. Geloof me, ieder heeft de donderpreek van de trainer begrepen. En dat zal zondag in Meerhout allicht blijken."

Hoe heb je de voorbije wedstrijden ervaren?

"Ik heb, als laatstejaarstudent LO en bewegingsrecreatie, dus een achtdal dagen op stage gezeten in Frankrijk. Die match op Kaart heb ik gevolgd via een aantal vrienden die me regelmatig updates stuurden; vorige zaterdag was ik net op tijd terug in België, zodat ik die wedstrijd tegen GR Katelijne vanuit de tribune heb kunnen volgen. Tussen onze fanatieke supporters in Vak I. Samen met Dju Ascencion, Davy De Smedt en Tristan Dermaut. Eerst een lekker hapje gegeten in Club 13, en daarna dus mee gesupporterd aan de overkant. Een unieke ervaring was dat wel. Alleen spijtig dat die overwinning er niet kwam. Of ik tegen GR Katelijne eventueel had kunnen meespelen? Misschien wel, maar aangezien ik de ganse week niet getraind had en tijdens de stage veelal andere spieren had gebruikt, leek het volgens de trainer geen goed idee om toch te spelen. En hij had gelijk, want begin deze week, toen ik de groepstrainingen hervatte, merkte ik toch wat stijfheid en ongemak. De beslissing van de trainer en de medische staf was dus de enige juiste."

Zondag in Berg en Dal loop je er weer bij?

"Indien de trainer me selecteert, wel", zegt Tim Nicot nog met enig voorbehoud. "Wat het daar wordt? Ik herinner me vaag dat we in de heenronde tegen Berg en Dal vooral na de pauze onze 4-0-overwinning vorm hebben gegeven... maar dat zij in de eerste helft redelijk goed meevoetbalden. Uiteindelijk hebben we het verschil gemaakt op fysiek vlak, en speelde het grote veld van het Olympisch Stadion in ons voordeel. Ik heb inmiddels al meegekregen dat ook het speelveld in Meerhout vrij groot is. Dus dat is voor ons sowieso een bonus. Tel daar ook nog maar onze revanchegevoelens bij, want na twee gelijkespelen op rij zijn we weer eens aan een driepunter toe. Kwestie van de kloof met de achtervolgers minstens even groot te houden."  

 

Tekst: Danny Geerts

Foto's: Jan Mees