STIJN VREVEN: "HET MAG NIET OPHOUDEN BIJ DEZE ENE OVERWINNING"

Onze T1 kan weer lachen. Na de gemiste start in Westerlo, hebben zijn mannen zich goed herpakt. "Ik wil altijd en alles winnen. Ook in PO2." Stijn Vreven maakt een tussentijdse balans op van de nacompetitie.

"Ik heb onderschat hoezeer die gemiste promotie heeft ingehakt op de spelers en de supporters. Ik zit zo niet in elkaar. Het botst met mijn karakter. Maar ik moet aanvaarden dat dat gevolgen heeft op de mentale ingesteldheid van bepaalde spelers. Ik begrijp ook dat de drive  er uit is bij de supporters. Al hoop ik toch dat er de volgende wedstrijden wat meer volk is. De spelers verdienen die steun. Ze hebben een fantastisch seizoen gespeeld en hebben tegen Eupen getoond dat ze niet uitgeblust zijn. Ze willen nog iets laten zien."

Stijn Vreven is niks van z'n gedrevenheid en z'n winnaarsmentaliteit kwijt. Hij praat temidden PO2 met evenveel vuur als in aanloop naar de clash tegen KV Mechelen. Het is niet iedereen gegeven.  "Ook nu wil ik alles winnen. Ook nu wil ik dat iedereen zich houdt aan de afspraken, op en naast het veld. Onze filosofie moet overeind blijven. Ik aanvaard geen verslapping, ook niet op training. Al heb ik op dat vlak geen klagen. Wat die werkethiek betreft, is dit een hele goeie groep. Daarom ook dat ik die gemiste promotie kan plaatsen. Iedereen heeft er alles aan gedaan. Dat maakt het makkelijker om te aanvaarden."

En zo schijnt letterlijk en figuurlijk de zon weer op het Kiel. De eerste overwinning in PO2 deed zichtbaar deugd. En er was die goal van onze 18-jarige debutant Brian de Keersmaecker. "Dat was een mooi moment maar niet verrassend voor mij. Brian was er al bij op winterstage en traint regelmatig met de A-kern. Brian komt in aanmerking voor een plaats in de A-kern volgend seizoen. Net als hij zullen er nog beloften mee aan de voorbereiding beginnen. Die ambitie om op termijn met 30 tot 35%  zelf opgeleide spelers te werken, nemen we heel ernstig. Al gaat dat niet van vandaag op morgen."

Tegen Eupen zaten er maar liefst 5 beloften in de kern. Quinten Simons stond zelfs in basis, terwijl hij niet eens veel had meegetraind met de A-kern. "Quinten heeft me verrast. Hij stond in de basis omdat ik zo goed als geen alternatieven had op de linksachter. Maar hij heeft het goed gedaan tegen een sterke tegenstander als Ocansey. Hij heeft z'n kans gegrepen en mag door die prestatie blijven meetrainen met de A-kern. Maar verwacht nu niet dat ik plots elke wedstrijd 3 of 4 beloften voor de leeuwen ga gooien. Ik zoek steeds naar het juiste evenwicht en wil steeds een competitief 11-tal tussen de lijnen."

Stijn Vreven wil niet enkel de beloften kansen geven. "Nee, ik wil ook andere spelers aan het werk zien die door omstandigheden minder aan de bak kwamen voorlopig. Mannen als Bourdin en Grisez, Placca die een groot deel van het seizoen miste, of de nieuwkomers Montiel en Bugridze. Zeker voor die laatste 2 is dit een unieke kans om zich aan te passen aan de speelstijl en aan de intenstiteit van het Belgische voetbal. Zowel Bugridze als Montiel hebben kwaliteiten maar ze zijn er nog niet. Al pikt Bugridze alles sneller op en kan hij zich meer doorzetten dan Diego. In dat opzicht is PO2 heel leerrijk met het oog op volgend seizoen. Het maakt de evaluatie makkelijker."

Maandag wacht de verplaatsing naar Charleroi, de vijfde van 10 wedstrijden. "Charleroi is een ploeg die zich in de subtop van het Belgische voetbal heeft geknokt. Het is dus een mooie wedstrijd en alweer een goede test voor ons. Het mag niet ophouden bij die ene overwinning. Ik wil beter doen dan vorig seizoen."