STAGE: DAG 4

Hoofdafbeelding: 
Body: 

Woensdag vertrok KFCO Beerschot Wilrijk naar Spanje voor een 5-daagse stage. Na de knappe reeks op het eind van 2018, kregen onze spelers 10 dagen vrij -het individueel trainingsprogramma buiten beschouwing gelaten- om de batterijen weer op te laden en scherp aan de start te staan van het nieuwe werkjaar. We volgen de spelers en de staff op de voet. We geven elke dag een verslag zodat onze supporters op de hoogte blijven van de 'Murciaanse' ontwikkelingen.

DAG 4: ZATERDAG 5 JANUARI

Na de recuperatietrainingen van vrijdag gingen de intensiteit en de afgelegde kilometers weer steil omhoog op zaterdag. Voor de eerste oefeningen van de dag werden de verdedigers en de aanvallers van elkaar gescheiden. De verdedigers werden getraind door assistent Frank Dauwen. Hernan Losada nam de aanvallers voor z'n rekening. Hij tekende een reeks van driehoekjes uit op het Spaanse gras die mooi en snel werden gelopen door onze aanvallende middenvelders en spitsen. We moeten alvast niet ongerust zijn dat er in 2019 enige sleet zou zitten op het kanon van Marius Noubissi. En al de hele week blijkt dat we evenmin moeten vrezen dat Fessou Placca iets van z'n snelheid is verloren na z'n zware blessure. Ook nieuwkomer Diego Montiel  trainde nagenoeg de hele dag voluit mee. De Zweed heeft nog een conditionele achterstand maar laat zien dat hij goeie voeten heeft, het spel goed leest en rust aan de bal brengt. Mo Messoudi van zijn kant kreeg uit voorzorg een apart trainingsprogramma.

Onze instagram account @kfcobeerschotwilrijk heeft de laatste dagen vele volgers extra. Zij werden zaterdag opgeschrikt door het duo Hernan Losada en Will Still dat de account hackte en zowat elke speler overviel met confronterende vragen en stellingen. We kwamen te weten dat Abaz en Tissoudali op het matje werden geroepen door trainer Stijn Vreven. En dat de trainer een zoon heeft lopen in de spelersgroep. Om nog maar te zwijgen over de aanspreektaal die gehanteerd werd door de gerespecteerde trainers. 'Dikkop', 'lelijke keeper', het is maar een greep uit het scheldarsenaal van Will Still. Met een rosse knipoog, want bleek nog maar eens op deze stage dat niet alleen Will Still en Hernan Losada, maar alle trainers hun plaats gevonden hebben in de ruime staff, een groep vormen en een voor een versterkingen zijn die ervoor gezorgd hebben dat deze groep veel progressie heeft gemaakt en nog zal maken.

In de namiddag, zonder een lichtjes zieke Jan Van den Bergh,  was het weer genieten van enkele hoogstaande wedstrijden. Net als donderdag werd er heel scherp gespeeld en agressief in duel gegaan. Revelatie van de namiddag was belofte Brian De Keersmaecker die verrassend goed overeind bleef in al dat paars geweld en mooie acties opzette.

Op deze laatste zware namiddag werd ook Emeric Dudouit geen moment meer gespaard. Meer zelfs, hij toonde zowel verdedigend als aanvallend kwaliteit. Emeric gaf zelf aan dat deze afsluiter voor hem een mentale opsteker is, al is hij conditioneel nog niet top. Hopelijk voor hem en voor de ploeg kan de aimabele Fransman vanaf nu zorgenvrij trainen.

Om 17u45 werd de laatste training afgefloten. Na 4 dagen intens en hard trainingslabeur gaat zaterdagavond de riem eraf. Spelers, trainers en alle meegereisde medewerkers, bestuursleden en fans kruipen de bus op richting Murcia waar ex-speler Antonio Munoz Herrera hen opwacht in zijn tapasbar. Een verslag daarvan zal niet op de officiele kanalen verschijnen....

Zondagochtend keert de delegatie terug naar het Kiel. Deze stage was op alle vlakken een voltreffer en hopelijk een voorbode van een nieuwe sterke reeks en een fantastisch jaarbegin.
Groetjes.