STAGE: DAG 3

Woensdag vertrok KFCO Beerschot Wilrijk naar Spanje voor een 5-daagse stage. Na de knappe reeks op het eind van 2018, kregen onze spelers 10 dagen vrij -het individueel trainingsprogramma buiten beschouwing gelaten- om de batterijen weer op te laden en scherp aan de start te staan van het nieuwe werkjaar. We volgen de spelers en de staff op de voet. We geven elke dag een verslag zodat onze supporters op de hoogte blijven van de 'Murciaanse' ontwikkelingen.

DAG 3: VRIJDAG 4 JANUARI

De derde stagedag stond in het teken van de recuperatie. Het eerste deel van de ochtendtraining werd geleid door conditietrainer Werner Martens. Hij confronteerde de spelers met een reeks van originele en speelse oefeningen. Soms kwam er ook wat denkwerk aan te pas. Zo was er een oefening waarbij de bal door 2 spelers moest overgebracht worden tussen het hoofd. Bourdin en Grisez kwamen het slimst uit de hoek door op elkaars rug te klimmen. Ook de andere varianten leidden tot enige hilariteit, zelfs tot discussies want het zouden geen profvoetballers zijn zonder drang om te winnen.

In tegenstelling tot donderdag was de zon weer van de partij. De temperatuur klom 's middags naar een heerlijke 20 graden. Geen wonder dat iedereen op het grote en hooggelegen  terras van het hotel verzamelde en even genoot van het niks doen. Hoewel, tegenwoordig betekent 'niks doen' zoveel als 'op de smartphone scrollen en tokkelen'.

Beerschot kreeg op het terras het gezelschap van de supporters en sponsors van Ingolstadt, een Duitse tweedeklasser die aan een winter tour bezig is. Ingolstadt heeft een budget van 28 miljoen euro en staat laatste. Zij vechten tegen degradatie, wij voor promotie. Den Duits zal het geweten hebben...

Bij de namiddagtraining lag de focus op balcirculatie en stilstaande fasen. Terwijl Antoine Lejoly een panna te verwerken kreeg in een rondo, kwam Keeperstrainer Patrick Nys alweer voor de dag met enkele nieuwe vrije trapvarianten, getest en goedgekeurd door onze mannen in the box. Hopelijk zagen de supporters hier een doelpunt tegen Roeselare geboren worden.

Intussen verscheen er een nieuw gezicht op het stagecomplex. Een Georgisch gezicht met een wel heel sterk lijf onder. Met de youngster Irakli Burgidze zou later op de avond een mondelinge overeenkomst bereikt worden. Hij moet de laatste aanwinst voor deze kern worden. De groep lijkt alvast op alle vlak versterkt uit de winterstop te komen. Dat bevestigden ook Hernan Losada en Will Still 's avonds in een live interview op Instagram Stories @kfcobeerschotwilrijk .

Wie de Instagram accounts van de club en van onze spelers volgt, zal intussen weten dat steeds meer spelers de namiddag afsluiten met een duik in het ijskoude buitenzwembad. Vanzeir, Abaz, Montiel, Nolle, Lejoly, Maes, ... De ene al wat eleganter en acrobatischer (Vanzeir) dan de andere, allemaal maakten ze kennis met het nat van 15 graden. Lol.

Op dag 3 van de stage verdienen 3 spelers een speciale vermelding. Spelers voor wie er geen recuperatie was weggelegd. Zij gingen opnieuw in het rood en werkten zich in het stinkende zweet, onder het folterende oog van Patrick Nys. Chapeau Mike, Antoine en Jordi. Chapeau keepers.