STAGE: DAG 2

Woensdag vertrok KFCO Beerschot Wilrijk naar Spanje voor een 5-daagse stage. Na de knappe reeks op het eind van 2018, kregen onze spelers 10 dagen vrij -het individueel trainingsprogramma buiten beschouwing gelaten- om de batterijen weer op te laden en scherp aan de start te staan van het nieuwe werkjaar. We volgen de spelers en de staff op de voet. We geven elke dag een verslag zodat onze supporters op de hoogte blijven van de 'Murciaanse' ontwikkelingen.

DAG 2: DONDERDAG 3 JANUARI

De meeste spelers verschenen uitgeslapen en fris aan het ontbijt. Enkel Rubin Okotie en Jimmy Hoffer hadden er een bewogen nacht opzitten. Zij werden gewekt door een fladderende vleermuis in hun kamer. De twee vrienden doorstonden doodsangsten maar kregen het Spaanse beest buiten.

Opvallend relax was het aan de weegschaal, vlak voor het ontbijt, want iedereen zit op z'n ideaal gewicht of net eronder. Het zegt iets over de focus van het team maar ook over de deskundige begeleiding door onze staff. Het was trouwens wel een grappig tafereel. 26 spelers, een voor een in onderbroek op de weegschaal naast het ontbijtbuffet.

De eerste training kwamen vooral tactische oefenvormen aan bod. Een 20-tal supporters ontdekte de looplijnen waaraan onze spelers zich de komende weken zullen moeten houden en waarmee ze hopelijk de tegenstand uit verband zullen spelen. Tussen de fans ook ex-speler Antonio Munoz Herrera. De graag geziene gast heeft een restaurantje in Murcia en ontvangt zaterdagavond de hele bende. Het moet en zal een gezellige afsluiter worden van een geslaagde stage. Aan de inzet en de gretigheid zal het alvast niet liggen. Van enige vakantiestemming is geen sprake meer.

Later op de dag kwam er trouwens nog een ex-speler op bezoek. Bram Verbist (Jawel, ook vermagerd!) overwintert even in de buurt en wacht op Sint Truiden dat ook in de regio van Murcia gaat verblijven.

De sfeermakers van de dag waren Alex Maes en Dante Vanzeir. Zij beheerden donderdag de officiele instagram account van de club (@kfcobeerschotwilrijk) en terroriseerden de groep met hun smartphone. Het leverde toffe en exclusieve videofragmenten op zoals Will Still die een witte Spaanse duif voor verdediger Pierre Bourdin neemt of een glimp van de Fifa avond op een van de spelerskamers. Enfin, de sfeer is dik OK op deze stage.

Op de namiddagtraining werd minder gelachen. Stijn Vreven koos voor een 11 tegen 11 in competitiemodus, een VCT (Voetbal ConditieTraining). Hij vroeg en kreeg een gevecht. Zelden was een trainingswedstrijd zo heftig en intens. Zelden waren de afgelegde kilometers zo talrijk. De trainers lieten bewust begaan en zagen -tot hun grote tevredenheid- een hele gezond agressieve groep. Ook een opsteker is dat iedereen de trainingen goed verteert. Op het eind van de clash werden Emeric Dudouit en Diego Montiel opzij gehouden maar dat was voorzien. Zij werken nog een kleine achterstand weg op stage. Ook Jan Van den Bergh was, na een drukke transferbeslommeringenmiddag, weer bij de pinken en richtte z'n vizier op de tweede periode.

's Avonds verzamelde de Beerschotdelegatie rond het TV-scherm voor de topper in de premier league tussen Manchester City en Liverpool. Op het eindsignaal vertrokken de spelers naar dromenland. Wat overbleef waren de Kempense vloeken van keeperstrainer Patrick Nys in een pittig kaartonderonsje met Stijn Vreven, Frank Dauwen en Pieter Jacobs. Gelukkig voor hen is vrijdag een recuperatiedag.