STAGE: DAG 1

Woensdag vertrok KFCO Beerschot Wilrijk naar Spanje voor een 5-daagse stage. Na de knappe reeks op het eind van 2018, kregen onze spelers 10 dagen vrij -het individueel trainingsprogramma buiten beschouwing gelaten- om de batterijen weer op te laden en scherp aan de start te staan van het nieuwe werkjaar. We volgen de spelers en de staff op de voet. Elke avond vatten we de dag samen zodat onze supporters op de hoogte blijven van de 'Murciaanse' ontwikkelingen.

DAG 1: WOENSDAG 2 JANUARI

Het was meteen een pittig begin. Om 3u30(!) verzamelde de kern aan het nog slapende Olympisch stadion. Zelfs concierge Ludo was nog niet van de partij. Vandaar ging het met de bus naar de luchthaven van Deurne waar een gezelschap van zo'n 50 Beerschotters incheckte voor vlucht TB1261 naar Murcia. Op het vliegtuig zaten naast spelers en trainers ook enkele bestuursleden, medewerkers, sponsors en supporters. Bij een opkomende zon doken zij Spanje binnen. Een landing, een busrit en een lunch later was het 20 graden. Ideaal om erin te vliegen en de basis te leggen voor een veelbelovend deel 2 van periode 2.

Rond 15u30 begonnen 26 spelers aan de eerste trainingsessie van 2019, op een schitterend en zonnig veld, zo'n 200 meter onder het Hotel Golf Campoamor in Orihuela. Onder hen twee beloften, El Hadj en De Keersmaecker, en onze nieuwe Zweed Diego Montiel. Ook de revaliderende Brogno is erbij en volgt een individueel trainingsprogramma. Pietermaat en Vancamp werken thuis aan hun terugkeer.

Na een aantal spieroefeningen ging de intensiteit omhoog. Eerst in een reeks van pasoefeningen, daarna legde coach Stijn Vreven er de pees op in enkele wedstrijdvormen. Een zoals steeds actief coachende Vreven zag ook Emeric Dudouit, Mo Messoudi en Joren Dom zonder problemen de 2 uur volmaken, spelers die in de weken voor de winterstop enkele kwaaltjes en blessures opliepen. Het was dan ook een goedlachse bende die om 17u30 de berg naar het hotel weer beklom.

Dante Vanzeir koos voor een ijskoud lokaal fonteintje (check instagram stories) om te recupereren, terwijl anderen voor de welness of wat rust kozen. Na de avondmaaltijd werd de 3-0 overwinning tegen Lommel geanalyseerd en dan doken de spelers de kamers in. Ongetwijfeld legden Maes, Prychynenko, Hoffer en Okotie een kaartje en titsten ze elkaars oren zwaar in het rood. Om 23u30 gaan de lichten uit, na een bijzonder geslaagde eerste dag. Donderdag staan er twee trainingen op het programma en vooral de namiddagsessie belooft zware kost te zijn. Sloppel.