Sensatie uit Nederlandse eerste divisie arriveert op het Kiel

 

Tarik Tissoudali is aanwinst nummer negen

De Amsterdamse winger Tarik Tissoudali en KFCO Beerschot Wilrijk ondertekenden een contract voor drie jaar. Tissoudali was de sterspeler van De Graafschap, dat zich vorige maand verzekerde van promotie naar de Eredivisie. De Graafschap huurde Tissoudali sinds februari 2018 van het Franse Le Havre. De Graafschap stond op dat moment pas negende in de eerste divisie. De nu 25-jarige Nederlander ontpopte zich meteen tot smaakmaker. In 20 wedstrijden was hij goed voor 10 doelpunten en 6 assists. De Graafschap haalde de top-5 en won de play-offs voor promotie. Tarik Tissoudali werd in de laatste periode verkozen tot beste speler van de Jupiler League. Het spreekt voor zich dat zijn prestaties en die bekroning ook andere clubs niet ontgaan zijn.

Dat beaamt Jan Van Winckel, die de leiding heeft over de technische commissie: "Er was veel interesse voor Tarik. Wij speelden het kortst op de bal en Tarik koos voor het project Beerschot Wilrijk. Je merkt aan heel wat spelers dat het Kiel en de supporters vaak een doorslaggevende factor zijn. Tissoudali is een vaardige buitenspeler met statistieken. Net als Loris Brogno heeft hij in de voorbije jaren heel wat goals gemaakt en assists gegeven. Beiden moeten er voor zorgen dat er vanuit meer posities kan gescoord worden.“ Het onderstreept dat Stijn Vreven en co kiezen voor een attractieve, aanvallende speelstijl.

Tissoudali wordt overgenomen van de Franse tweedeklasser Le Havre waar hij nog tot 2020 onder contract lag. Le Havre leende hem eerder uit aan Cambuur en VVV in Nederland. De Fransen ontdekten hem in het seizoen 2015-2016 in de eerste divisie bij Telstar. Als vleugelspeler tekende hij toen voor 18 goals en 9 assists. “Dat betekende mijn doorbraak", zegt hij. "Net als toen kon ik ook nu naar enkele ploegen in de Eredivisie maar ik viel voor KFCO Beerschot Wilrijk. Ik ben bijzonder ambitieus en leg mezelf doelen op. Ook al ben ik geen spits, ik zal teleurgesteld zijn als ik geen 8 doelpunten maak.”

Tissoudali staat bekend als een sierlijk voetballer die met z’n acties en dribbels de verdedigers behoorlijk tureluurs kan maken. “Ik ben ervan overtuigd dat het ook gaat lukken in de wat meer gesloten Belgische competitie. We willen potten breken met deze ploeg."