Selectienieuws AA Gent - KFCO Beerschot Wilrijk

 

Maes terug na schorsing, maar zonder Prychynenko, Vancamp en Dom naar de Ghelamco Arena

Voor de eerste keer in zijn nog jonge geschiedenis is KFCO Beerschot Wilrijk dinsdagavond te gast in de Gentse Ghelamco Arena. Altijd interessant zo'n bekerwedstrijd: voor het prestige, voor de sportieve eer... én omdat de Croky Cup altijd de snelste weg is naar Europees voetbal.

Geen dromerij op het Kiel echter momenteel, want trainer Stijn Vreven zal fameus moeten sleutelen aan zijn elftal. Vrijdag in Mechelen vielen zowel Jorn Vancamp als Joren Dom uit met blessures, terwijl ook achter de naam van Tom Van Hyfte nog een vraagteken staat. Onze kapitein liep een kuitletsel op; over zijn eventuele aantreden wordt pas later beslist.

Jorn Vancamp kreeg vanochtend wel heel erg slecht nieuws te horen na een scan in het ziekenhuis. Bij hem werd een kruisbandletsel vastgesteld. Hij wordt zo rap mogelijk geopereerd, waarna nog een maandenlange revalidatie wacht. KFCO Beerschot Wilrijk wenst Jorn veel sterkte en een spoedig herstel.    

Verder diende de naam van Denis Prychynenko uit de wedstrijdselectie te worden geschrapt. Hij had na zijn uitsluiting in de vorige bekerconfrontatie met Cercle Brugge immers nog een strafdag staan, en zit die nu uit. Positief is dan weer dat Alexander Maes terugkeert, nadat die het voorbije weekend op het gele strafbankje zat. Fessou Placca is fit maar mist nog wedstrijdritme.

Puzzelwerk genoeg dus voor onze technische staf...

 

 

WEDSTRIJD: AA Gent - KFCO Beerschot Wilrijk

STADION: Ghelamco Arena, Ottergemsesteenweg Zuid 808, 9000 Gent​

DATUM EN AFTRAP: dinsdag 4 december 2018, 20.45 uur

BLESSURES: Pietermaat (revalidatie enkel), Brogno (revalidatie liesoperatie), Jorn Vancamp (knie), Joren Dom (adductoren)

SCHORSINGEN: Prychynenko

INZETBARE SPELERS: Vanhamel, Lejoly, Nolle, Dudouit, Bourdin, Mboko, Kardes, Van den Bergh, De Jonghe, Grisez, De Mets, Van Hyfte (?), Maes, Kasmi, Messoudi, Tissoudali, Abaz, Okotie, Hoffer, Vanzeir, Noubissi

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees