SANDER VAN PRAET VERSTERKT TECHNISCHE COMMISSIE

Beerschot heeft z'n technische commissie versterkt. Sander Van Praet komt over van KV Mechelen. Hij zal vanuit de technische commissie zowel de technische staf als de jeugdwerking ondersteunen. 

Sander Van Praet was het voorbije seizoen hoofd opleiding bij de bovenbouw (U14 t/m beloften) van KV Mechelen. Vanaf 1 juli zal hij zich fulltime inzetten voor Beerschot als lid van de technische commissie. Samen met Marc Noe, Stijn Vreven, Hernan Losada en Jan Van Winckel, zal Van Praet de sportieve lijnen uitzetten. "Het beweegt bij Beerschot. Deze club heeft een opmars ingezet en positioneert zich tussen de elite. Ik ben aangetrokken door dat project en de visie van de club en ben heel blij dat ik m'n expertise kan gebruiken om deze club mee uit te bouwen. Ik word lid van een sterke technische commissie."

Van Praet zal zich niet vervelen. Hij zal de professionalisering mee verderzetten. Hij zal ingezet worden voor scouting en analyse van spelers. En samen met Hernan en Marc moet hij de brug slaan tussen de jeugdwerking en de A-kern.

Sander Van Praet is niet de eerste de beste. Hij was eerder jeugdcoordinator van de Saudische profclub Al Ahli (waar hij samenwerkte met Bart De Roover, Pieter Jacobs en Frank Dauwen) en was directeur Coach Education voor de voetbalfederatie van Saudi Arabie. Daarna kwam het Brabantse voetbaldier als beste uit de selectieprocedure van Voetbal Vlaanderen waar hij 'Manager coach education' was.

"Sander wordt enorm geapprecieerd in het voetbalwereldje. We mogen er trots op zijn dat we iemand met zo'n kwaliteiten binnenhalen. Het bewijst dat we de juiste weg ingeslagen zijn. Trainers en spelers worden aangetrokken door Beerschot. We blijven bouwen en zijn even ambitieus als realistisch." Liet Beerschotbestuurder Luc Neefs van DCA noteren, terwijl hij Sander inleidde en rondleidde op het Kiel.

"Dat de investeerders op termijn tussen de 30 en 35% zelf opgeleide spelers in de A-kern willen, heeft zeker meegespeeld in m'n beslissing. Ik kijk er naar uit om de beste jongeren te helpen in de stap naar het eerste elftal. In een stad als Antwerpen is er enorm veel potentieel. Bovendien is Beerschot bekend voor zijn uitstekende jeugdwerking. Als je ziet wat hier allemaal gepasseerd is:  Nainggolan, Vertonghen, Dembele, Vermaelen, Alderweireld,... Dat zegt genoeg."

Welkom Sander.