Samba op het Kiel... want hier is Octàvio

 

KFCO Beerschot Wilrijk gaat de Braziliaanse toer op: hier is Octavio

Enkele uren nadat Guillaume François een nieuwe verbintenis ondertekende bij KFCO Beerschot Wilrijk, kan onze club ook zijn derde transfer aankondigen: Octavio Merlo Manteca, een 23-jarige Braziliaanse aanvallende middenvelder die overkomt van Botafogo.

Even voorstellen. Octavio Merlo Manteca - voetbalnaam: Octavio - werd geboren in Rio de Janeiro op 29 december 1993, is 1,84 meter groot en wordt meestal uitgespeeld als aanvallende middenvelder. In 2013 werd hij prof bij de Braziliaanse traditieclub Botafogo, waar hij zich echter niet helemaal kon doorzetten. Daarop werd hij uitgeleend, eerst aan ABC, daarna aan AC Fiorentina in de Italiaanse Serie A. In juni 2016 verkaste hij van Botafogo naar Tupi FC in Minas Gerais in de Braziliaanse tweede afdeling.

Het contract dat Octavio daarnet in het Olympisch Stadion ondertekende, heeft een looptijd van twee seizoenen. Over twee weken wordt hij terug op het Kiel verwacht om samen met de A-kern van trainer Marc Brys aan de voorbereidingen voor het seizoen 2017-2018 te beginnen.

Geen 'gewoon'- maar authentiek Braziliaans carnaval op het Kiel dus volgend seizoen...

Bem-vindo Octavio!

 

Tekst: Danny Geerts