ROOMMATES: DENIS PRYCHYNENKO EN DIEGO MONTIEL

De eerste kennismaking met Beerschot voor Diego Montiel (23) heet Denis Prychynenko (26). Stijn Vreven besliste de nieuwe Zweed in de kamer te leggen bij de robuuste Duitser. De ene overgevlogen uit de Zweedse competitie, de andere bezig aan z'n derde seizoen bij KFCO Beerschot Wilrijk. De ene heeft een rug als een leeuw, de andere als een onafgewerkte feniks.

Denis Prychynenko slaagt er als geen ander in om voortdurend over te schakelen van bittere ernst naar luchtige humor. Tijdens dit duo-gesprek met Diego Montiel laat hij meermaals 'gelieve dat toch maar niet op te schrijven' noteren, na alweer een scheve uitspraak. Ook Diego Montiel heeft dat al mogen ondervinden en kan het wel smaken. "Denis is altijd Denis. Hij heeft me goed opgevangen en mede dankzij hem voel ik me al thuis bij Beerschot. Ook de andere spelers hebben me meteen een goed gevoel gegeven. Het bewijst dat ik de goede keuze heb gemaakt. Het voelde van bij het begin goed aan. Ik had een hoop aanbiedingen maar koos bewust voor Beerschot. Ik heb trouwens al door dat het niveau en de snelheid hier hoger liggen. Geef me even de tijd en dan zal ik er staan. Ik hoop met mijn techniek, m'n dribbels en m'n passing dit team iets te kunnen bijbrengen."

De twee zitten ontspannen naast elkaar na een stevige avondmaaltijd en een waanzinnig intense tweede trainingsdag, op stage in Spanje. Zelfs Denis Prychynenko is onder de indruk. "Het was de eerste keer dit seizoen dat het er zo hard aan toe ging. We zochten de grens op maar gingen er nooit over. Daar hou ik van. Ik miste die competitie en dat gevoel na 10 vrije dagen."

Prychynenko en Montiel hebben alvast 1 ding gemeen. Ze hebben behoorlijk veel tattoo's. "Ik heb net besloten er geen meer te laten zetten." verrast Prychynenko, "Mijn vriendin houdt er niet van en daar hou ik rekening mee. En te weten dat de tattoo op m'n rug niet afgewerkt is. Er was nog serieus wat werk aan de feniks maar het zal er altijd eentje 'in the making' blijven. Het maakt me speciaal." Ook z'n Zweedse roommate moet erom lachen. "Ik stop er nog niet mee." Op de rug van Montiel staat een reusachtige leeuw. "Mijn papa is een leeuw en ik ben hongerig als een leeuw."

Montiel heeft er een boerenjaar opzitten met 13 goals en 15 assists bij het Zweedse Orgryte als een echte nummer 10.  "Dat is mijn favoriete positie. Ik ben ook harder gaan trainen en wil er vanaf nu alles uithalen. Van zodra de trainer me nodig heeft, vlieg ik erin."

Is het nog afwachten wanneer Montiel z'n kans krijgt, het lijdt weinig twijfel dat we Prychynenko van bij de eerste wedstrijd in 2019 aan de aftrap zullen zien. "Ik blijf ervan overtuigd dat we beter zijn dan KV Mechelen en die tweede periode gaan pakken. Dat zal altijd mijn instelling zijn. Dat vertrouwen moeten we altijd hebben en ook uitstralen. Het is een mentale kwestie. Ik heb de indruk dat de hele ploeg er op dit moment zo over denkt en enorm gretig is. Anderzijds zijn dit maar trainingen. Het is in die eerste wedstrijd dat we het moeten waarmaken. Vanaf dan gaat het om de knikkers."