Reeds twee jaar zonder "de Marc"

 

Marc Steenackers blijft voor eeuwig en altijd in ons paars-witte hart

Dag op dag twee jaar geleden liet Marc Steenackers het leven in een tragisch auto-ongeluk in Wilrijk. Zijn onverwacht overlijden blijft onwezenlijk, en laat in het Olympisch Stadion op sportief en organisatorisch vlak een grote leemte na.

Beerschot, zijn supporters en de vele vrienden van Marc blijven zijn nalatenschap en de vele mooie herinneringen koesteren. Onder meer met een jaarlijkse herdenkingswedstrijd "Memorial Marc Steenackers" en dat grote spandoek in tribune 2 waarbij hij bij elke thuismatch symbolisch een oogje in het zeil houdt.

Aanstaande zaterdagnamiddag probeert Beerschot in Mechelen de tweede finalewedstrijd winnend af te suiten om op die manier de grote promotiedroom van de club én van Marc te verwezenlijken. Vijf en een half jaar geleden lag hij immers mee aan de basis van "het project Beerschot Wilrijk", dat hij - de laatste jaren als Algemeen Directeur - met een ongebreidelde inzet en veel know-how mee tot een succesverhaal uitbouwde.

Vandaag denkt de ganse Beerschot-familie net nog iets meer en langer aan Marc... en geven we zijn ouders Martha en Smeddy en zijn vriendin Jess een dikke knuffel.

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees