Reacties na het vierde gelijkspel tegen Westerlo

 

Alex Maes: ”Punt tegen ploeg in goede flow"

Alex Maes wist ondanks het zwakke vertoon tegen Westerlo enkele positieve dingen op te sommen. “De nul werd opnieuw achteraan gehouden en we pakken een punt tegen een ploeg die toch in een goede flow zit na zeges tegen OHL en Lierse”, probeerde Alex Maes de zaken positief te bekijken. "Wij hebben net even veel gewerkt als Westerlo. Daar moeten we ons aan optrekken en gewoon naar het duel tegen OHL van aanstaande zaterdag toe werken.”

Hoe lag de grasmat in het Olympisch stadion er bij na het sneeuwvrij maken kort voor aanvang van de match? “Aan de kant van de kleine tribune was het veld goed bespeelbaar. Aan de zijde van de hoofdtribune was het zeer hard en moeilijk spelen.”

Jullie spelen voor de vierde maal dit seizoen gelijk tegen Westerlo. Voor KFCO Beerschot Wilrijk een moeilijk te manoeuvreren elftal? “Dat verhaal geldt ook voor Westerlo. Ook zij konden geen enkele maal van ons winnen.”

Hoe bekijk je die mindere periode van de laatste weken? “Geen paniek hoor. Zelfs als in de finale de eerste wedstrijd eindigt op een 0-0 dan maak je in de slotmatch nog steeds kans. Kijk maar naar de laatste kans van Fessou Placca in blessuretijd. Gaat die bal binnen dan pak je alsnog de drie punten. Dat was wel niet verdiend geweest maar je hebt ze toch maar in handen. Indien je dat in de finale doet, zal er niemand er nadien over klagen.”

 

Tom Van Hyfte, tegen Westerlo kapitein door de afwezigheid van Hernan Losada, kwam na de wedstrijd voor onze camera vertellen dat hij blij was met de vrijwilligers die het veld voor de wedstrijd sneeuwvrij hadden gemaakt.

Fessou Placca: "Jammer dat mijn schot niet meer binnen ging "

Fessou Placca pakte in blessuretijd ei zo na nog een doelpuntje mee. Zijn schot bleef echter tussen de benen van de Westerlo-doelman hangen.

Na vier maal een gelijkspel tegen Westerlo kunnen we wel stellen dat deze ploeg ons niet echt ligt”, stelde Fessou Placca. “Dat zijn nu eenmaal van die dingen in het voetbal die je niet kan verklaren. Westerlo bezit hoe dan ook geen slechte ploeg.”

Je had zelf in blessuretijd nog een kans om de drie punten alsnog op het Kiel te houden. “Het was eigenlijk onze enige kans van de wedstrijd. Jammer dat ik die bal niet binnen kon trappen. Soms heb je van die momenten dat het niet mee zit.”

Zitten jullie op het veld mogelijk al met die finalematchen in het achterhoofd? “Neen, helemaal niet. Het is een feit dat het momenteel bij ons een beetje minder loopt. Maar we gaan zeker en vast nog terugkomen. Het is beter dat die mindere periode zich nu manifesteert dan dat het zou gebeuren binnen enkele weken tijdens de finalewedstrijden. We hebben nog twee competitiewedstrijden voor de boeg voor de eindronde van start gaat. Twee weken dus om ons niveau terug op te krikken. We bekijken de zaken nog steeds van match tot match. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we in de finalewedstrijden weer zullen staan.

Hoe verklaar je de mindere resultaten van de laatste weken?. “Dat zijn nu eenmaal van die momenten die je op een seizoen kan meemaken. Het zijn momenteel dikwijls kleine dingen die tegenzitten. We willen nog altijd elke match winnen en een oplossing vinden om het tij te doen keren.”

 

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto’s: Jan Mees

Beelden: Jarne Verbaenen | Interview: Luther Rommens