Reacties na de thuiszege tegen Westerlo

 

Joren Dom: “Winst dankzij efficiëntie van Fessou“

Het was van de finalematch tegen KV Mechelen, ongeveer zes weken geleden, dat ik op het veld stond”, zei Joren Dom. “Qua intensiteit was er alleszins een enorm verschil tussen zo’n finalematch en een duel in Play-Off 2. Ik was alleszins zeer gemotiveerd om nog eens te mogen spelen. De nederlaag in de finale was ondertussen goed doorgespoeld. Gedurende meer dan vier weken heb ik weinig kunnen doen door een operatie aan mijn pols. Pas midden deze week kreeg ik groen licht om te mogen spelen. Ik mocht meteen op het middenveld starten. Het was geen gemakkelijk match. Tegen Westerlo hebben we het trouwens altijd moeilijk. Ik begrijp niet waarom die ploeg telkens zo gemotiveerd is om tegen Beerschot te spelen. Wellicht heerst er in de Kempen een apart gevoel om tegen de stadsjongens te spelen of zo. Ze winnen wel nooit van ons maar vandaag waren ze in het veldspel toch een stuk sterker dan wij. Gelukkig was onze ploeg een stuk efficiënter voornamelijk dankzij Fessou Placca. Zijn drie doelpunten zullen hem ongetwijfeld deugd doen.

Conditioneel had je geen probleem na zo’n afwezigheid van anderhalve maand? “Neen, helemaal niet. Ik ben immers blijven trainen maar moest in die periode wel steeds de duels mijden. En uiteraard met een brace spelen omdat vallen een risico zou betekenen.

Hoe heb je die blessure eigenlijk opgelopen? “Dat was op training toen ik op een bepaald moment in de baan stond van een schot van Marius Noubissi richting doel. Wat er juist gebeurde weet ik niet. Mijn pols is voorwaarts of achteruit geschoten. Ik heb nog enkele weken met een verband gespeeld. Dat was uiteraard niet ideaal. Een operatie drong zich hoe dan ook op.”

De motivatie blijft aanwezig voor deze wedstrijden van Play Off 2? “Ja, natuurlijk. Hopelijk kunnen we nu nog met een mooie reeks afsluiten. En nadien kunnen we dan verdiend op verlof vertrekken.”

 

Fessou Placca: “Mijn enige kopbaldoelpunten zijn tegen Westerlo“

Met drie doelpunten tegen Westerlo stond onze Togolese spits Fessou Placca aan het het kanon. “Het was vandaag de eerste maal dat ik in clubverband drie maal in één match scoorde”, vertelde een trotse Fessou Placca. “Meteen prima voor mijn statistieken. Ik ben uiteraard zeer tevreden met deze drie goals maar minder met het spel dat we brachten. Van mijn doelpunt op vrijschop had ik het meeste genot. Maar ook die laatste vanuit een scherpe hoek, mocht er zijn. Jammer dat die vierde, eveneens op een vrije tap, er net niet in ging. De bal eindigde immers net boven de dwarslat.”

Deze doelpunten moeten je veel vertrouwen geven. “Natuurlijk. Zowel voor de drie resterende matchen in Play Off 2 maar ook naar volgend seizoen toe.”

We zagen je nog niet dikwijls met het hoofd scoren. “Klopt. Ik had tot nu toe nog maar één keer met het hoofd gescoord. Vorig seizoen toevallig eveneens tegen Westerlo. Ik train er wel regelmatig op maar miste tot nu toe het geluk om dit in een doelpunt om te zetten.”

De drie Beerschot-doelpunten leken even slechts één punt te gaan opleveren, “Gelukkig konden we nu op de tussenkomst van de VAR rekenen.

 

Antoine Lejoly: “Zeer blij met zege bij debuut“

Doelman Mike Vanhamel miste tot nu toe nog geen enkele competitieminuut. Tot coach Stijn Vreven voor de 21-jarige Antoine Lejoly koos om het Beerschotdoel tegen Westerlo te verdedigen. “Het deed me enorm veel plezier om tegen Westerlo te mogen debuteren en dan ook nog de match met winst te kunnen afsluiten”, reageerde Lejoly na de match. “We waren vandaag nu niet meteen top maar het doel was om de drie punten op het Kiel te houden. Voor onze 2-0 op het bord stond, heb ik een belangrijke redding kunnen doen. Het gaf me meteen vertrouwen voor de rest van de match.”

Was je zenuwachtig voor aanvang van de wedstrijd? “Neen, niet echt ondanks dat ik het wel verwacht had.”

Wat gebeurde er juist bij dat laat afgekeurd doelpunt van Westerlo? “De scheidsrechter vertelde me dat er sprake was van buitenspel. En als hij dat zegt, geloof ik uiteraard. Ik was zeer blij met deze beslissing aangezien ik in mijn eerste match met de drie punten van het veld wou gaan.”

 

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto: Jan Mees