Reacties na de thuisnederlaag tegen Charleroi

 

Mo Messoudi: ”Ik voetbal nog altijd zeer graag“

Dit waren vandaag mijn eerste volle 90 competitieminuten sinds vorig seizoen,” stelde middenvelder Mo Messoudi vast. “Ik heb alleszins genoten om nog eens 90 minuten te kunnen spelen. Voor mezelf een verrassing dat ik het nog zo lang kon volhouden. Mijn laatste volledige match dateert ondertussen van een oefenmatch op STVV in januari. Verder waren het enkel een aantal invalbeurten. Ik voetbal ondanks mijn leeftijd nog altijd zeer graag. Ik ben redelijk veel aan de bal geweest en weinig balverlies geleden maar mis toch die explosiviteit om het verschil te kunnen maken zoals vorig seizoen. Iets wat je ook voor een stuk op fysiek vlak moet gaan zoeken.”

Straf dat een jongere als Brian De Keersmaecker dan met krampen moest vervangen worden. “Op die leeftijd had ik dat eveneens hoor. In het begin van mijn carrière telkens krampen ronde de 70ste of 80ste minuut. Dat is heel normaal. Naarmate je ouder wordt, leer je beter doseren.”

Beerschot moest de wet van de sterkste ondergaan tegen Charleroi. “We misten vandaag vooraan de nodige slagkracht plus achteraan werd er niet altijd even secuur verdedigd. Tegen een ploeg als Charleroi krijg je het dan uiteraard moeilijk. Het geeft eerlijk gezegd wel een vertekend beeld aangezien we met veel blessures kampen terwijl Charleroi grotendeels met zijn basisploeg kon aantreden. Enkel jammer dat we de doelpunten weggaven.”

Zaterdag zou het tegen Oostende wel eens je laatste match op het Kiel kunnen zijn? “Daar ben ik niet mee bezig. Ik ga er van uit dat we volgend seizoen in 1A spelen. We kwamen een contractverlenging overeen bij promotie. Met Jan Van Winckel ben ik in onderhandeling hoe mijn toekomst er zou kunnen uitzien. De coach heeft al wel aangegeven met mij niet verder te willen gaan volgend seizoen. We zien dus wat het gaat worden en hoe we er samen met de club uit geraken. De symboliek zou anderzijds mooi zijn om in 1A te kunnen stoppen onder stamnummer 13. Ik ben wellicht nog de enige actieve speler die onder dat stamnummer heeft gevoetbald. Ondertussen 20 jaar geleden.”

 

Simon Vereeck: “Positief verrast met deze invalbeurt“

De 20-jarige Simon Vereeck mocht vijf minuten voor het einde van de wedstrijd debuteren in het eerste elftal van Beerschot. “Het was zeer leuk om onverwacht te mogen invallen”, vertelde Simon Vereeck. “Echt een zeer positieve verrassing voor mij. Ik was scherp aan het opwarmen samen met Jimmy Hoffer. Aan een invalbeurt dacht ik op dat moment dus niet Ondanks de nederlaag en de late tegengoal, heb ik er enorm van genoten. Het was vandaag al mijn derde maal met een zitje op de bank. Eerst thuis tegen Eupen en nadien tegen Westerlo. Telkens een belevenis om dit te kunnen meemaken.”

Wellicht zat je familie ook de tribune? “Neen, echt niet. Ze misten mijn debuut aangezien ze momenteel op vakantie vertoeven. Enkele vrienden waren daarentegen wel aanwezig.“

Hoop je nu voor volgend seizoen net als Brian De Keersmaecker op een profcontract? “Neen, want het stond al langer vast dat ik samen met enkele andere beloften volgend seizoen bij Rupel Boom ga spelen. Ik kijk er alleszins naar uit. Dankzij Brian De Keersmaecker die op een zeer sterk seizoen kan terugblikken, hebben we het gevoel dat Beerschot de kaart van de jeugd trekt en ons speelkansen gunt vanaf het moment dat er enkele spelers onbeschikbaar zijn. De club had op voorhand gecommuniceerd dat we in PO2 speelkansen zouden krijgen.”

Je combineert voetbal momenteel met je studies. “Ja, ik zit in het tweede jaar handelswetenschappen. De combinatie is niet altijd gemakkelijk. De laatste weken mag ik met het eerste elftal meetrainen. Tijdens het seizoen was dat slechts sporadisch.”

 

Mike Vanhamel:”Bal zeker niet over de doellijn“

Het verschil tussen 0-2 en 0-3 is toch een groot verschil”, vond gelegenheidsaanvoerder Mike Vanhamel. “Je speelt geen grootse wedstrijd in de tweede helft maar je houdt wel stand tegen een sterke tegenstander. Aangezien uiteindelijk dat derde tegendoelpunt valt, ga je die match na afloop toch op een andere wijze bekijken. Charleroi dwong nochtans niet veel kansen af. Ze komen op voorsprong via twee weggeefdoelpunten. Anderzijds creëerden wij niet veel kansen ondanks het grote percentage aan balbezit. Charleroi speelde na de rust ook in een zetel. Dan was het aan ons om te komen maar wij vonden te weinig een oplossing om voor gevaar te zorgen. Anderzijds missen we echt veel spelers. De automatismen van in de competitie zijn daardoor niet aanwezig.”

Was je bij die penalty overtuigd dat de bal niet over de lijn was gegaan? “Ik was honderd procent zeker. Alleszins veel meer dan die situatie op KV Mechelen. Ik vond het frustrerend dat de lijnrechter zo snel reageerde. Vanuit zijn positie kon hij het bij twijfel nooit gezien hebben. De bal rolde los op de lijn en mijn lichaam zat tussen de lijnrechter en de bal. Gerechtigheid geschiedde echter want het was zelfs geen penalty maar een aanvallende fout.”

Meteen je eerste penalty van het seizoen die je stopte. “Neen, mijn tweede hé. Ook die op STVV.” Die bal werd toen wel naast doel getrapt Mike. “Ja, inderdaad. We pakken jammer genoeg haast elke match in PO2 een strafschop.”

 

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto: Jan Mees