Reacties na de ruime zege tegen Tubeke

 

Dante Vanzeir: ”Eindelijk beloond voor de zware inspanningen

Dante Vanzeir, man van de match met vier doelpunten, stond na afloop van de match tegen Tubeke de aanwezige pers met zeer veel te trots te woord. Vanzeir realiseerde als eerste speler van Beerschot Wilrijk een hattrick in 1B. “Persoonlijk is dit een beloning voor het harde werk van de afgelopen periode”, stelde de Limburger. “De drie punten waren evenwel veel belangrijker. Hopelijk kunnen we met deze zege een kloof slaan met onze eerste achtervolgers.”

Maakte je vandaag door de schorsing van Marius Noubissi een statement voor wie als diepe spits moet uitgespeeld worden? “Indien ik op de flank moet spelen, doe ik dat in functie van het team en probeer daar eveneens mijn best te doen. Vanop die positie is het echter moeilijker om je doelpunten mee te pikken. Je moet er harder werken. Als spits ben je frisser om voor doel te komen en te scoren. Ik twijfelde de laatste weken niet aan mezelf maar je wil wel beloond worden voor de inspanningen. Als aanvaller zijn statistieken uiteraard belangrijk. Voor aanvang van het seizoen had ik 15 goals voor ogen. Vanop de flank is het echter een stuk moeilijker om dit doel te realiseren.”

Scoorde je al ooit vier maal in één match? “In de jeugdreeksen al wel maar nog nooit in het profvoetbal.”

Wanneer voelde je dat dit je avond ging worden? “Er lag veel ruimte in de rug van de verdedigers. Het eerste doelpunt ging gemakkelijk binnen. De tweede goal was met een beetje geluk en de derde vanop de stip. Dan hoop je stilaan op meer en meer. Je probeert om elke kans af te maken. Ik wou er vijf maar vier is al zeer mooi. Ook prachtig om horen hoe de fans me bedankten. En die applausvervanging maakte het helemaal af.”

Je werd vervangen door Fessou Placca waar je nog niet mee samen speelde. “Fessou zal ongetwijfeld een extra wapen zijn in de resterende wedstrijden. Een onvoorspelbare speler zoals Noubissi die vanuit een dode hoek kan schieten en scoren.”

Beerschot Wilrijk huurt je van Genk. Denk je dat Philippe Clement vanavond gekeken heeft? “Geen idee. Een scout volgt me wellicht.“

 

Denis Prychynenko: “Had een hattrick moeten maken“

Het vijfde doelpunt in de 5-2 zege tegen Tubeke kwam voor de afwisseling niet van Dante Vanzeir maar met een loeier van Denis Prychynenko. Daarbij vlogen zowel bal als doelman over de lijn. Onze Duitser reageerde na afloop in zijn gekende stijl.

Denis, wat voor een pegel lanceerde jij me daar in het slot van de match. “Ja, dank je, maar normaal gezien had ik vandaag hier eigenlijk een hattrick moeten maken”, repliceerde Denis Prychynenko met een uitgestreken gezicht. “Ik kreeg immers drie zeer mooie kansen. Die hattrick zal voor een andere keer zijn. Ik scoorde eindelijk mijn doelpunt. Mijn eerste van het seizoen. Er gaan er ongetwijfeld nog meerdere volgen. Op dit soort schoten oefen ik immers uitgebreid telkens na de training en die inspanningen loonden vandaag. In het verleden nam ik ook de vrijschoppen voor mijn rekening. Maar na mijn operatie ben ik er mee gestopt. Nu oefen ik er stilaan terug op.”

Voor jou geen hattrick maar wel vier goals voor Dante Vanzeir. “Hij had een moeilijke week achter de rug maar scoorde nu helemaal op karakter. Met deze prestatie toonde Dante tot de beste spitsen te behoren.”

Beerschot Wilrijk startte de tweede periode met een sterke tien op twaalf. “Nu gaan we voluit voor die tweede periode om vervolgens de finale tegen KV Mechelen winnend af te sluiten. Aanstaande zondag volgt een moeilijke verplaatsing naar Union waar we onze laatste nederlaag leden. Ik vind hen het beste team achter ons. Indien we daar winnen dan zetten we een belangrijke stap.“

 

Jan Van den Bergh: ”We spelen met zeer veel vertrouwen“

We zijn er vandaag in geslaagd om enkele mooie combinaties op te zetten en af te ronden met prachtige doelpunten”, vond Jan Van den Bergh. “Onder andere vier stuks van Dante Vanzeir. Hij speelde echt fantastisch. Ik ben blij voor hem met zijn vier goals. Het zal hem ongetwijfeld een super gevoel geven. Volledig verdiend.”

Beerschot Wilrijk had nog niets goed te maken tegen Tubeke. “Zij zijn telkens een lastige klant. Ginds liepen we in de openingsmatch van het seizoen uit tot 1-3 en gaven na de rust nog twee doelpunten weg. Nu begonnen we zeer sterk maar pakten eveneens twee vermijdbare goals in de tweede helft. We hadden toch iets scherper uit de kleedkamer mogen komen. Na het veranderen van ons systeem, liep het gelukkig terug een stuk beter met de 5-2 als resultaat. Op stilstaande fases moeten we nog een stuk scherper staan.”

Beerschot Wilrijk pakt de laatste weken zeer vlot de punten mee. “We zitten in een zeer goede vormcurve. Die moeten we kunnen aanhouden om vol voor die tweede periode te kunnen gaan. Daardoor moeten we scherp blijven trainen én spelen. We behoren ondertussen ongetwijfeld tot de topfavorieten. We zien wel waar we eindigen. Zondag trekken alleszins met zeer veel vertrouwen naar Union. Daar gaan we opnieuw voor de zege.”

 

Emil Abaz: ”Hopelijk nu ook eens zelf scoren”

Ik ben zeer blij met de speelminuten die de coach me aanbood”, vertelde Emil Abaz. “Bij zo’n invalbeurt probeer ik telkens om me volledig te geven. Net zoals op training. De coach wil dat de invallers de nodige agressiviteit tonen.”

In de bekermatch op Gent mocht je ook al invallen. Vandaag was het een totaal andere wedstrijd. Misschien ook gemakkelijker? “Het was nochtans niet zo eenvoudig hoor. Je moet je gewoon 100 procent geven. En indien je bovendien zo’n assist kan afleveren voor Dante Vanzeir die hem perfect binnenkopte, doet dat extra plezier. Dit soort assists geven me zeer veel vertrouwen. Ik wou zelf ook nog een doelpuntje meepikken. Dat lukte helaas niet. Een volgende match dan maar.”

Bij de beloften vliegen ze nochtans gemakkelijk binnen. “Ja, dat is waar. Al acht of negen stuks ondertussen. Hopelijk dus binnenkort ook eentje met de eerste ploeg.”

 

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto: Jan Mees