Reacties na de puntendeling in Mechelen

 

Mike Vanhamel: ”Bal niet over de lijn gezien“

Er was na afloop van de topper op Mechelen uiteraard veel te doen of de bal op het schot van De Camargo al of niet volledig over de lijn was gegaan. Mike Vanhamel zag het uiteraard van zeer kortbij gebeuren. Voordien werd een goal van de Mechelse spits ook al niet gevalideerd. “In de eerste actie ging de voorzet naar De Camargo die duidelijk buitenspel stond”, vertelde Mike Vanhamel. “De bal ging over de lijn maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor offside. Bij de tweede spelsituatie ging het allemaal zeer snel. In een reflex met mijn hand op het tweede schot zie ik de bal op de lijn. Maar blijkbaar zijn er beelden waarbij het leder iets verder zou liggen. De ref zal wellicht geoordeeld hebben dat de bal er niet volledig over zal gegaan zijn. Soms kan het al of niet aanwezig zijn van de VAR een voor- of nadeel zijn. Vandaag haalden wij er profijt uit. Maar buiten dat verdienen we vandaag hoe dan ook een punt. Een terechte uitslag dus.

Je hebt vandaag ook een aantal belangrijke tussenkomsten moeten doen. “Je weet op voorhand indien je met aanvallende intenties naar Mechelen afzakt dat er ook kansen gaan komen voor de tegenstander en je dan als keeper je werk wel gaat hebben. En ik denk op een goede prestatie te mogen terugblikken.”

Liet je je verrassen bij het tegendoelpunt? “Bij dit soort lopende acties wordt er voor 98 procent naar binnen gegaan. Anticiperen is ook moeilijk. Je vraagt dan ook aan je verdediging om de opening aan de eerste paal dicht te houden. Blijkbaar ging de bal via de paal binnen. Ik heb het zelf niet gezien. Het was niettemin een goede trap en actie.

Jullie lieten in de eerste helft de kans liggen om Mechelen op vijf punten te zetten. “Indien je op voorhand zou gezegd hebben dat we een programma uit Westerlo, thuis OHL en Mechelen op verplaatsing met een zeven op negen zouden afsluiten, dan hadden we onmiddellijk getekend. We spelen immers zeker geen walk-over voetbal. Daar missen we aanvallend te veel kansen voor om echt rustige matchen te kunnen spelen. Dit duel tegen Mechelen bewijst echter wel dat we één van de favorieten zouden kunnen zijn voor de tweede periode. “

 

Mo Messoudi: ”Een leuke topmatch om zien“

Na een zeer goede start van de match hadden we de rust gemakkelijk met een 1-3 voorsprong kunnen ingaan”, vond onze ‘voetbalanalist’ Mo Messoudi. “Dan had niemand iets gezegd. De tweede helft was voor rekening van KV Mechelen. Ze scoorden heel snel de gelijkmaker. Daarna kregen we het moeilijker. Toch hadden we een aantal momenten in de omschakeling waar we beter hadden moeten uitkomen. Zoals op het laatste met Dante en Tarik waar we nog de kans kregen om met drie punten huiswaarts te keren. Het is een billijk gelijkspel na een goede wedstrijd langs beide kanten. Zeker de eerste helft was zeer open. Kortom een leuke match om zien en dit alles gekruid met het nodige tumult, zowel op als naast het veld. Zo kreeg ik bij een interview met Proximus nog een glas bier over me heen. De gemoederen laaiden hoog op. Een echte topmatch dus.”

Was het moeilijk invallen in zo’n topper. “Ik zat meteen goed in de match met twee maal een goede bal vooruit richting Tarik Tissoudali. Ook een kaart gepakt waarbij ik mijn lichaam zette met mijn arm. Er was bij die actie zeker geen intentie om de speler te kwetsen. Hij liep tegen mijn schouder aan. Voor de rest moest ik me beperken tot verdedigen, ons punt proberen te consolideren en veel duels aangaan tegen die grote jongens.”

En nu het bekerduel op Gent. “De coach had op voorhand aangegeven dat hij zou moeten roteren met die drie wedstrijden op een week tijd. Nu zal hij door de blessures genoodzaakt zijn om te roteren. Het zou een mooie prestatie zijn indien we tot de kwartfinale zouden doorstoten. We hebben in Gent alleszins niets te verliezen. De competitie primeert maar een mooi bekerparcours is meegenomen.”

En wie weet met Mo Messoudi aan de aftrap? “Het zou kunnen. Ik voel me al weken klaar. Het is aan de coach om een keuze te maken. Jorn Vancamp draaide echter al weken zeer goed op mijn positie. Er was dus geen reden om te wisselen. Jammer dat Vancamp mogelijk nu voor weken out zou zijn. Hij groeide echt in die positie.”

 

Tarik Tissoudali: “Grote kansen beter uitspelen“

We kunnen niet tevreden zijn over ons spel in het begin van de tweede helft”, stelde Tarik Tissoudali. “We kwamen een paar keer goed weg maar er zat voor ons zeker meer in. Zelfs nog op het einde van de match met die kans van Dante Vanzeir waarbij hij achteraf zei me helaas niet gezien te hebben. Ik heb me bij die actie de longen uit het lijf gelopen. Het zijn grote kansen die we beter moeten uitspelen. Het was een wedstrijd die geen 90 maar 95 minuten alle kanten uit kon.”

Je pakt in de daaropvolgende fase een tweede gele kaart. Wat gebeurde er? “Ik weet het echt niet. Ik zal het moeten navragen. Zeker niet omdat ik een elleboog zou uitgedeeld hebben. Het levert me een schorsing van één wedstrijd op. In competitie zeker hé? Indien ik mocht kiezen, dan toch liever in de beker geschorst dan in de competitie. Want die is in de eerste plaats voor ons toch belangrijker. We zitten bovendien in een zeer goede flow waarbij veel vertrouwen in de groep huist. Ondertussen voelen we mekaar veel beter aan. Dan is het jammer dat je volgende competitiematch wordt geconfronteerd met meerdere blessures en schorsingen. Gelukkig bezitten we een brede selectie die dit kan opvangen.

 

Jorn Vancamp: ”Afwachten op diagnose na scan“

Meest ongelukkige speler van de avond was Jorn Vancamp die met een knieblessure naar de kleedkamer gedragen werd. “Mijn tegenstander Van Damme had de bal en wou kappen”, begint Vancamp zijn verhaal. “Ik wou op hetzelfde moment draaien en ging over mijn knie. Ik voelde meteen dat het niet juist zat. Het is pijnlijk en ik kan nog veel doen. Meer dan verwacht. Dat is al een goed teken maar het blijft afwachten op de scan aanstaande maandag. Het komt wel in orde. Voor de winterstop zie ik me alleszins niet meer in actie komen. Meer kan ik er voorlopig niet over zeggen. Ik hoop dat het meevalt.”

Je kreeg enkele mogelijkheden om te scoren tegen Mechelen. “Onder andere in de eerste helft waarbij doelman Verrips met een knappe save uitpakte op mijn schot na dubbelpass met Noubissi. Marius Noubissi en ikzelf vinden mekaar uitstekend de laatste weken. Dat is leuk. Daarom goed voor Marius dat hij zijn doelpuntentotaal in de topschuttersstand omhoog kon brengen. Dat is goed voor hem en de ploeg. De andere spelers waar ik mezelf ook toereken, moeten echt wel een stuk efficiënter worden.”

We zagen een totaal ander Beerschot Wilrijk in vergelijking met de vorige match op Mechelen. “Toen waren we mogelijk nog onder de indruk van het stadion en de supporters. Voor de jonge gasten in ons team is dat niet evident. Nu hadden we die ervaring al. We grepen Mechelen meteen bij de keel en hadden bij de rust 0-3 kunnen voorstaan. Vandaag lieten we ons opmerken als mogelijk titelkandidaat. Zeven op negen is een goede start in de tweede periode gezien het programma.”

 

Denis Prychynenko: ”Hou van dit soort matchen “

Ik ben teleurgesteld in het resultaat aangezien we in de eerste helft de match hadden moeten dood doen”, vond Denis Prychynenko. “Scoren we voor de rust op onze gecreëerde kansen, één of twee keer meer, dan keren we zonder twijfel met de zege naar huis. Je ziet anderzijds dat we met de week beter worden. Een groot verschil met de vorige match ruim een maand geleden hier achter de kazerne. In de eerste 45 minuten liet ons team duidelijk zien dat we naar hier afgezakt waren om te winnen. Ik wist dat het moeilijk zou worden om dit ook na de rust vol te houden. Maar al bij al is een 1-1 uitslag op Mechelen uitstekend.”

Had jij zicht of de bal bij de betwiste fase over de lijn was? “Het bleef 1-1. Dus zal de bal niet in doel geweest zijn zeker? Ik zag het echt niet. Voor de ref ging het in die fase ook razendsnel. Fouten kunnen echter altijd gebeuren.”

Vond je het aantal gele kaarten niet overdreven? “Neen, ik vind dit normaal in zo’n derby. Ik hou enorm van dit soort wedstrijden. Veel duels, tackles en fouten. Dat is mijn stijl. Als supporter zou ik op mijn wenken bediend worden bij het zien van deze match.

En nu de bekermatch op Gent. “Jammer genoeg ben ik geschorst na mijn twee gele kaarten in de match op Cercle Brugge.”

 

Tom Van Hyfte:”Pittige en intense match“

Hoe beleefde onze aanvoerder Tom Van Hyfte de topper op Mechelen? “Pittig en intens. Dat is volgens mij een goede samenvatting van de match. Een zeer goede eerste helft waarbij de 0-1 ruststand te weinig was. De eerste vijf minuten na de rust gaven we niet thuis. We kropen iets te snel terug naar achter. Mechelen scoorde snel de 1-1. Ze gingen er in geloven en wij kregen het lastig.”

Gelukkig wordt die bal over de lijn niet gezien? “Ja, maar die fout had ook nooit mogen gefloten worden. Het was geen overtreding van Vancamp op Schoofs. Hij tikte de bal gewoon weg.”

Jij werd vervangen. “Ik had tijdens de rust al last van mijn kuit. Het is hopelijk niets ernstig. Ik ben daarom op tijd gestopt. Ik kon me niet meer 100 procent geven. Wellicht komt de bekermatch op Gent niet in het gedrang. Die wil ik voor geen geld missen. Ik ben immers van in de buurt.”

 

 

Tekst:: Patrick Bijnens

Foto: Jan Mees