Reacties na de nederlaag in Oostende

Hoofdafbeelding: 
Body: 

 

Tom Van Hyfte: “Foutjes worden afgestraft“

Vorig seizoen hebben we het in PO 2 eveneens meegemaakt dat we goed voetbal brachten maar geen punten pakten”, stelde aanvoerder Tom Van Hyfte vast. “In de eerste helft kwamen we verdiend op voorsprong. Nadien waren er mogelijkheden om de score verder uit te diepen. De minste fout wordt echter op dit niveau afgestraft. Bij een eventuele 0-2 zag ik Oostende niet meer terugkomen. Uit puur balbezit zag ik hen immers niet zo veel kansen creëren. Zoals de coach ook zegt, wil je leren of we dit niveau van 1A aankunnen, dan moeten die kleine fouten er uit. Nu is het telkens achter de feiten aanlopen. Zelf leer ik ook nog altijd uit dit soort wedstrijden.“

 

Gertjan De Mets: “Leerrijke wedstrijden in Play Off 2”

We waren vandaag niet voldoende efficiënt”, vond Gertjan De Mets. “Oostende was al een hele periode aan het wachten op de counter en dan gaven we plots de 1-1 zo maar weg. In de tweede helft liet Tarik Tissoudali de kans nog op de 1-2 liggen. Tot slot krijgen we net als vorige woensdag een penalty tegen door een beslissing van de VAR. Blijkbaar is de nieuwe regel dat het altijd penalty is vanaf het moment dat de bal met de hand wordt geraakt. Ik vreesde meteen dat de bal op de stip zou komen te liggen op het moment dat de VAR ging tussenkomen. Het is jammer dat je zo twee maal op rij moet verliezen. Het verschil tussen de hoogste klasse en 1B is duidelijk. Indien je een kans krijgt, moet je het afmaken en mag je geen domme fouten weggeven. De ploegen in 1A zijn allemaal een stuk efficiënter. Oostende liet ons voetballen van achteruit zonder zelf druk te zetten. Daardoor namen wij mogelijk iets te veel risico.”

Enig niveauverschil was nauwelijks merkbaar. “Kleine foutjes worden echter afgestraft en daar moeten we uit leren. Deze duels in Play Of 2 zijn voor ons dan ook zeer leerrijk. Zeker aangezien we nog steeds niet weten in welke reeks de club volgend seizoen gaat spelen. Maar we moeten nu toch eens hard gaan werken om die eerste zege binnen te halen.”

Jij hebt tegen Oostende heel wat kilometers afgelegd. “Ja, dat klopt. Ik had echter liever gewonnen. Maar je weet dat het een niveau in 1A hoger is en je dan een tandje moet bijsteken.”

In de eerste PO2-match op Westerlo kwam je niet aan de aftrap. “Dit is Play Off 2 hé. Iedereen krijgt nu wellicht van de coach zijn kans. Daar ben ik niet zo mee bezig.”

Wel bezig met je toekomst? “Ik ben vanaf nu een vrije speler. Zulte Waregem heeft de optie niet gelicht. De contacten met Beerschot zijn nog beperkt. Enigszins ook te begrijpen door de onzekerheid over reeks.”

 

 

Irakli Bugridze: “Lang moeten wachten op basisplaats“

Irakli Bugridze kwam voor de eerste maal aan de aftrap. “Ik heb lang op deze kans moeten wachten. Er is echter een groot verschil tussen de Belgische competitie en die in Georgië. Daarom moest ik eerst volledig fit zijn om hier te kunnen spelen. Samen met de technische staf hebben we eerst een plan uitgewerkt. Ik moest me dan ook geen zorgen maken. Nu vonden ze dat ik klaar was voor een basisplaats. Ik speelde voordien wel geen wedstrijd in 1B. Een verschil kan ik dus niet maken maar in iedere land is het moeilijker om in de tweede afdeling te spelen dan in de hoogste reeks. Er zijn meer duels en je krijgt minder ruimte. In 1A zie je meer voetbal.”

Je maakte in de eerste minuten van de match al een fantastische dribbelactie. “Ik probeer telkens een actie op te zetten indien er ruimte ligt. We begonnen over het algemeen ook goed aan de wedstrijd. Volgens mij hadden we zeker met een punt naar huis kunnen gaan. Ik hoop in de resterende matchen in PO2 nu nog meer speelminuten te krijgen en zo het Belgisch voetbal beter te leren kennen. Na mijn eerste 90 minuten ben ik wel redelijk moe.”

Heb je de stad ondertussen al beter leren kennen? “Ja, uiteraard. Ik leef wel alleen in een appartement niet ver van de club. Gelukkig woont Diego Montiel in hetzelfde gebouw. Samen verkennen we regelmatig de stad. Soms komt ook mijn landgenoot bij AA Gent, Giorgi Kvilitaia, eens op bezoek. Ik heb het kortom zeer naar mijn zin in Antwerpen.”

 

 

Fessou Placca: “Tweede goal lag binnen de mogelijkheden“

Jammer dat we zonder punten naar het Kiel terugkeren”, zei Fessou Placca. “In de eerste helft waren er immers al mogelijkheden om de 0-2 op het bord te zetten. Ook na de rust lieten we kans liggen om een tweede goal binnen te leggen. Door kleine individuele fouten pakken we daarentegen twee tegendoelpunten. Zelf had ik de mogelijkheid om een tweede of zelfs derde treffer te laten optekenen. Eén daarvan eindigde helaas op de deklat. Ook Tarik Tissoudali had enkele mogelijkheden.

Normaal gezien zou Dante Vanzeir die met een hamstringblessure in laatste instantie moest afzeggen, aan de match beginnen. “Ja op het einde van de opwarming liet men mij weten dat ik in zijn plaats zou starten. Ik was hoe dan ook klaar om te spelen.”

 

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto: Jan Mees