Reacties na de nederlaag in Mechelen

 

Alex Maes: ”Alles is nog mogelijk in de eerste periode”

“KV Mechelen scoorde vandaag op voor hun de beste momenten”, vond Alex Maes. “Ik veronderstel dat, na hun twee bewogen weken, ze onderling wel gezegd hebben dat het vandaag moest gebeuren. Ze hebben zeer sterk gespeeld maar wij brachten eveneens goed voetbal. Helaas was het meermaals net niet bij ons. We werden gepakt op enkele individuele fouten. Balverlies leed bijvoorbeeld tot het derde tegendoelpunt.”

Hoe zuur is deze nederlaag? “Voor aanvang van de wedstrijd en zelfs tijdens de rust hadden we het gevoel met puntenwinst huiswaarts te kunnen keren. Maar na de 3-0 had ik het gevoel dat het gedaan was. We hebben het gewoon slecht gedaan. Een nederlaag op KV Mechelen is geen schande. Zeker niet net na hun twee speciale weken. We pakken drie op zes tegen hen en omgekeerd is het net hetzelfde. Met als verschil dat wij meer moeite hadden om die zege tegen hen te pakken. Alles is echter nog mogelijk. We staan immers op slechts drie punten van de eerste in het klassement. Indien zij eens verliezen en wij winnen, staat het terug gelijk. Er resten nog vier wedstrijden in de eerste periode. Vanaf nu vrijdag staan we voor een belangrijke week met drie wedstrijden op acht dagen tijd. Op Union zal het uiteraard zeer belangrijk zijn maar eerst nu vrijdag thuis tegen OHL.

Mechelen moet nu wel punten gaan laten liggen. “Het is geen wonderploeg hé. We verliezen vandaag door enkele individuele fouten. Je zag indien we willen voetballen, er eveneens kansen komen. Dat is iets waar we aan kunnen werken.”

Hoe hebben jullie die afgelasting vorige week ervaren? “Echt stom. We zaten in de flow na een negen op negen. Ik had echt het gevoel dat we op Union met hun twee belangrijke afwezige spelers, wel iets konden gaan pakken. Dan is het zuur als die match uitgesteld werd. Je weet ook niet wat er met Mechelen gaat gebeuren na die operatie propere handen. Het zou zeer erg zijn voor hun spelers. “

 

Tom Van Hyfte: ”De 2-0 net voor de rust was dodelijk”

“Ik vond dat we het eerste kwartier te slap aan de wedstrijd zijn begonnen”, zei aanvoerder Tom Van Hyfte. “We kwamen er niet echt goed uit ondanks enkele goede kansen. Het was toen ook een beetje zoeken naar de posities. De laatste pass was ook meermaals niet goed genoeg. We zijn een paar keer kort in de buurt geweest. Op die momenten moet je hem ook binnen kunnen leggen. De 2-0 net voor de rust doet de match dood. Gaan we met slechts een 1-0 achterstand de rust in, dan blijft alles open.”

 

Jan Van den Bergh: "1B blijft een onvoorspelbare reeks"

“Na de 1-0 zijn we als ploeg terug opgestaan met veel druk vooruit”, analyseerde Jan Van den Bergh. “We creëerden toen enkele kansjes. Niet echt levensgevaarlijk maar we waren wel aanwezig in hun 16 meter. Ook enkele stilstaande fases die tot doelgevaar leidden. De 2-0 viel dan ongelukkig. Dan weet je dat het moeilijk wordt met nog een helft te spelen. Dat derde tegendoelpunt viel dan vrij snel in de tweede helft.

Indrukwekkend om voor meer dan 15.000 man te spelen? “Het was een zeer leuke atmosfeer. Tijdens de wedstrijd heb je daar eerlijk gezegd niet zo veel aandacht voor. Dan ben je geconcentreerd met je match bezig.”

Ligt de eerste periode voor KV Mechelen open? “Het KVM dat we vandaag zagen, is zeer sterk. Maar 1B is mogelijk de meest onvoorspelbare reeks in België. Het zou immers kunnen dat mits een goed resultaat volgende week, we plots eerste staan. Dat is nu éénmaal voetbal in 1B.”

 

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto: Jan Mees