Reacties na De Kempen - KFCO Beerschot Wilrijk

Tristan Dermaut: ”Twee strafschoppen niet gekregen”

 

Tristan Dermaut kreeg op het veld van De Kempen de beste kansen maar vond meestal doelman Mardulier op zijn weg om het scoren te verhinderen. “De bal viel wel maar telkens niet goed genoeg voor ons vandaag”, vond Tristan Dermaut. “We waren volgens mij voetballend een stuk sterker dan De Kempen. In de tweede helft kregen we veel te snel dat derde doelpunt tegen. Dit sneed onze adem gedeeltelijk af. Maar zelfs dan nog creëerden we voldoende kansen. Bovendien werden twee duidelijke penalty’s niet in ons voordeel gefloten. Niet alleen die tegen Dyron Daal maar ook ik werd door een verdediger achteraan vastgegrepen en tegen de grond geworpen. Toch duidelijk penalty. We zullen er maar te veel verder over uitweiden.”

Dermaut zag net na het tweede tegendoelpunt zijn schot ongelukkig tegen de binnenkant van de paal eindigen. “Ja, dat zijn zo van die zaken die vandaag allemaal niet mee zaten. Dat is nu éénmaal voetbal. Alles net niet. We moeten nu gewoon rustig blijven. Het seizoen is alleszins nog niet gedaan en het werd evenmin vandaag beslist. Er volgen nog 22 wedstrijden. Nu komt het er op aan om de kopjes niet te laten hangen en rustig verder te werken. Deze nederlaag is uiteraard een ontgoocheling. Maandag moet dat terug voorbij zijn want zondag staat de volgende wedstrijd op het programma.“

Het kleinere veld in Tielen zocht Dermaut niet als excuus. “Neen zeker niet. Ik denk dat we voldoende bagage bezitten om op een kleinere ruimte te voetballen. Het zal echter niet elke week gaan zoals we graag zouden willen. We wisten voor de match dat het geen gemakkelijke tegenstander zou zijn. Toch één van de betere voetballende ploegen van de reeks met een zeer sterk middenveld. Die jongens hebben ook allemaal in hogere reeksen gespeeld.”

 

Jens Verboven: ”Niemand met de vinger wijzen”

Jens Verboven kon op een sterke prestatie terugblikken centraal in de verdediging. “Mijn eigen prestatie is uiteraard van onderschikt belang”, reageerde Verboven. “Het smaakt wel zuur dat wij veel kansen gecreëerd hebben en De Kempen uit de enkele mogelijkheden op het juiste moment scoorde. In de laatste minuten kwam er voor hen wel meer ruimte omdat we toen met drie man achteraan gingen spelen. Dat doelpunt vroeg in de tweede helft heeft ons echter de das omgedaan. Toen we net voor de rust de 2-1 scoorden, hadden we allen het gevoel er nog op en over te kunnen gaan. Zelfs met die 3-1 meenden we nog met een gelijkspel weg te komen. We creëerden nog meerdere uitgesproken kansen. Ook kregen we een penalty niet waarbij toch het volledige stadion zag dat Dyron foutief onderuit werd getrokken. Maar dat zijn nu éénmaal de omstandigheden. Kortom de eerste nederlaag is een feit. We staan terug met de voetjes op de grond. Het moest er natuurlijk eens van komen. Op het moment zelf is het altijd een ontgoocheling maar jammer genoeg staat De Kempen ook nog eens tweede in de rangschikking. Iedereen stond bij ons ongetwijfeld op scherp. Daar lag het niet aan. We hebben werkkracht laten zien maar het geluk liet ons in de steek. Ook een aantal fases zaten niet echt mee. Dat was het spelbeeld van de wedstrijd.”

Bij de tegendoelpunten ging de verdediging niet helemaal vrijuit. “Er gebeuren in een wedstrijd natuurlijk altijd fouten. Een tegengoal kent verschillende oorzaken. Niet alleen een individuele fout maar ook de volledige ploeg is verantwoordelijk. We moeten niemand met de vinger gaan wijzen. Het zijn slordigheden die er uit moeten. Dit moeten we als ploeg opvangen.”

De supporters KFCO Beerschot Wilrijk zakten opnieuw in grote getale af naar Tielen. “Inderdaad. Ze stonden weer massaal langs de kant te roepen en ons aan te moedigen. Het is dan ook onze plicht om onze fans na de match te gaan groeten. Dat is het minste dat we kunnen doen. Zij probeerden ons immers 90 minuten lang vooruit te stuwen. Volgende week moeten we voor hen zeker iets terug doen.”

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto: Jan Mees