Reacties na de bekermatch op Gent

 

Mike Vanhamel: ”Met tien man overeind gebleven“

Het mooie doelpunt van Jimmy Hoffer werd op een belangrijk moment afgekeurd voor afblokken terwijl ik de tegenstander niets anders heb zien doen op hun corners”, reageerde doelman Mike Vanhamel. “Daar werd geen enkele fout op gefloten. Bovendien was er nadien de fase met duidelijk Gents handspel binnen het strafschopgebied. Die fout werd niet in ons voordeel gefloten. In die periode hadden we ons terug in de match kunnen knokken. Uiteindelijk is de overwinning van A A Gent wel verdiend. De score is echter iets te zwaar.”

Speelde het groot aantal afwezigen een rol? “Het is hinken op twee gedachten. Speel je voluit, ga je mogelijk naar verlengingen. Dat kan dan een negatieve invloed hebben op de match van aanstaande zaterdag thuis tegen Tubeke. Het is dan een wedstrijd waarbij de winnaar van dit duel de leiding neemt of behoudt in de tweede periode. Dit is nog altijd ons hoofddoel. Anderzijds is de beker een mooi avontuur dat je met de hele groep beleeft. Zo schakelden we eerder al Cercle Brugge uit. We hebben na de rust goed voetbal gebracht. Zelfs met tien man zijn we nog overeind gebleven. Enkel jammer dat die derde goal nog op het laatste valt.”

De bekermatch in de Ghelamco Arena werd een rijke ervaring. “Misschien hadden sommigen verwacht dat we tegen AA Gent in een schiettent zouden staan. We hebben echter laten zien dat we met dit Beerschot Wilrijk ook goed voetbal kunnen spelen tegen een club uit 1A. In de eerste helft kenden we veel moeite met de bewegingen van Odjidja. Na de rust hebben we dat kunnen oplossen. Dan vallen we helaas met tien. Ons plan viel daardoor enigszins in duigen. Er zijn zeer veel gele kaarten uitgedeeld maar bijna allemaal in ons nadeel. De rode kaart was ook zeer licht toegekend. Kortom een reeks beslissingen die aan de wedstrijd een andere draai hebben gegeven en het voor AA Gent gemakkelijker maakten.”

 

 

Alex Maes: ”Genoten van het stadion en van de steun van onze fans “

Ik had het gevoel dat de spelers van AA Gent uitdrukkelijk de mededeling hadden gekregen dat deze bekermatch moest gewonnen worden”, vond Alex Maes. “Dat merkte je onder andere doordat ze met hun type-elftal aan de aftrap verschenen. Dan besef je al meteen dat het een moeilijke avond voor ons kon worden. We kenden een moeilijke start maar kwamen na de 1-0 beter in de match. Na de rust toonde onze ploeg dat we willen voetballen en klaar zijn voor de match tegen Tubeke.”

Was het niveauverschil voelbaar? “Voornamelijk voor de rust merkte je dat AA Gent enkele spelers bezit die met enkele individuele flitsen het verschil kunnen maken. We hebben echter alles gegeven, veel meters gemaakt en keren dan ook naar het Kiel terug met veel positieve punten om aan te werken. Er is enkel een ontgoocheling over de overdreven 3-0 uitslag. We zullen nog veel boterhammen moeten eten om hun niveau aan te kunnen.”

Onze fans zakten massaal af voor deze verplaatsing. “Ik wil onze supporters bedanken voor de uitstekende steun. Ze voelen dat we in een flow zitten en met een goed parcours bezig zijn. Met zo veel steun ben je extra gemotiveerd om zo’n wedstrijd te spelen. De supporters beseften ook dat het geen gemakkelijke opdracht ging worden en wilden ons daardoor massaal ondersteunen. Het bezoekersvak zat afgeladen vol. Enkel konden we het niet maken om na zo’n score ook nog eens te staan juichen zoals ze ons vroegen.”

Heb je ervan genoten om eens in de Ghelamco Arena te mogen spelen? “Ja, echt leuk om in zo’n groot stadion te spelen. De grasmat was in optimale conditie. Niet één grassprietje dat fout ligt. Een groot verschil indien je zoals bijvoorbeeld in onze reeks naar Tubeke moet of eens voor de beker naar Gent mag gaan. Het is een mooi stadion maar de match is altijd het belangrijkste.”

 

Mo Messoudi: ”Jammer van die mooie goal van Jimmy“

Ik vond de uitslag niet echt overdreven”, zie Mo Messoudi. “De eerste helft hebben we immers meerdere kansen weggegeven. We begonnen toen met iets te veel respect en te weinig druk naar voor. Daardoor lieten we AA Gent in hun spel komen. Maar niettemin waren we tevreden over onze wedstrijd na de rust.”

Had je zicht op de betwiste spelfase met het al of niet handspel? “Ik stond er wel een eindje van af maar zag nochtans duidelijk het handspel van Rosted. De ref had dit zeker kunnen fluiten. Het was niet enkel deze beslissing maar ook de vele kaarten die in ons nadeel uitgedeeld werden. Ook jammer dat die mooie goal van Jimmy Hoffer werd afgekeurd. Deze situatie werd tot in de perfectie uitgevoerd zoals op training ingeoefend. De bal ging zuiver binnen. Dit had de 1-1 kunnen zijn en dan zagen we mogelijk een andere match.”

Toch nog te veel kwaliteitsverschil in het geval dat je hier volgend seizoen ook moest komen spelen bij eventuele promotie? “Daar zijn we nu echt nog niet mee bezig. Voor aanvang van deze bekermatch lieten we sowieso weten dat de competitie primeert. We wilden wel een beter figuur slaan dan het vertoonde spel van voor de rust. Elke volgende wedstrijd zal voor ons nu zeer belangrijk in het teken van de eindzege in de tweede periode. En dit te beginnen met aanstaande zaterdag voor de thuismatch tegen Tubeke. In dat duel zullen we een handvol spelers moeten missen. Toch gaan we er vol voor. Tubeke staat net achter ons in het klassement van de tweede periode. Mits winst kunnen we een goede zaak doen.”

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto: Jan Mees