Reacties na de 1-3 zege in Tubeke

 

Dante Vanzeir: “Blij met zege én doelpunt”

In de eerste helft hadden we het nog moeilijk op dit moeilijk bespeelbaar veld”, vertelde Dante Vanzeir na de 1-3 zege op Tubeke. “Na de rust hebben we de match echter in handen genomen. In de gegeven omstandigheden was het zeer moeilijk om met de drie punten terug richting Kiel te trekken. Meerdere spelers kampen met kwaaltjes na het voetbal op dit zeer zwaar veld. Het was na de sneeuw- en regenval dubbel zo zwaar als in gewone omstandigheden. Het belangrijkste zijn uiteindelijk de drie punten.

Hoe zie je de competitie nu verder verlopen? “Het zal nog zeer spannend blijven tot het einde. Mogelijk zal het zelfs van het doelpuntensaldo gaan afhangen. We moeten echter rustig blijven en ons op elke nog te spelen match volledig concentreren. Wij proberen alleszins om alle resterende wedstrijden nog winnend af te sluiten. Elke match zal een finale worden, wie ook de tegenstander is. Deze week zullen we goed moeten recupereren om er aanstaande zondag op het Kiel tegen Union er weer volop tegenaan te gaan.”

Jij nam ons tweede doelpunt voor je rekening. “De doelman diende bij die spelsituatie een keuze te maken. Daarom probeerde ik zo lang mogelijk te wachten om te trappen. Ik was zeer tevreden dat die bal binnenging want voor hetzelfde geld bleef hij ergens in de modder steken.”

Coach Vreven was zichtbaar ontevreden bij de rust. “Ja, maar hij begreep ook de moeilijke omstandigheden waarin we dienden te voetballen. Daarom moesten we na de rust meer op karakter proberen te spelen.”

 

Tarik Tissoudali: “Moeilijk voetballen op dit veld”

Tarik Tissoudali opende de score op Tubeke. “Ik had bij die actie echt angst dat de bal in de modder zou blijven steken”, vertelde de Nederlandse Marokkaan. "Ik trapte hem daarom extra hard in doel."

Toch liep het niet meteen van een leien dakje. “Indien je er voetballend niet uitgeraakt dan moet je in zo’n wedstrijd proberen om ook op fysiek vlak de meerdere te zijn van de tegenstander. Dit was een veld dat zich leende tot vechtvoetbal. Je kan daar dan goed positiespel op spelen. En dat hebben we met heel team ook uitstekend gedaan. Daarom ben ik blij dat we hier in Tubeke de drie punten konden pakken.”

Je was zelf betrokken bij de rode kaart van Tubeke. “Het was een hard duel. Wij kwamen bijna neus tegen neus te staan. Ik wou me net omdraaien op het moment dat die speler me vol in het gezicht tegen de grond duwde. Kortom een terechte uitsluiting.”

Zondag volgt een moeilijke opdracht thuis tegen Union. “Laat ons eerst nog genieten van deze overwinning tegen Tubeke. De volgende dagen ligt de focus dan volledig op de match tegen Union.

 

Mike Vanhamel: “Modderpoel in mijn strafschopgebied

Het was uiteraard een moeilijk te bespelen veld maar voor ons mag dit ondertussen geen uitvlucht meer zijn indien je de staat van ons veld in het Olympisch stadion bekijkt”, reageerde Mike Vanhamel. “Niettemin lag het hier zeer zwaar door de regenval van de voorbije dagen. Op het einde werd het een soort slagveld langs de kant waar ik stond opgesteld. Aan de overzijde was het nog een beetje bespeelbaar. In die omstandigheden wordt het dan voornamelijk een strijd in de efficiëntie van de kansen die zich voordoen. En wij hebben die gewonnen.”

Hoe lastig heb je die modderpoel ervaren in jouw strafschopgebied?Echt niet gemakkelijk voor een doelman. De bal kan immers blijven liggen of ook plots gaan doorglijden. Er kan dus van alles gebeuren en soms zeer snel. Daar heb je het als keeper zeer moeilijk mee. Zo kunnen de ballen van buiten de zestien, die in eerste instantie mogelijk gemakkelijk ogen, ineens zeer gevaarlijk worden.”

We kunnen niet direct ons een tegendoelpunt op penalty dit seizoen herinneren. “Volgens mij was het inderdaad ook onze eerste penalty tegen. Je moet als doelman dan een keuze maken. Ik koos voor een hoek terwijl die speler de bal in het midden trapte. We gaven die strafschop dom weg. Ik vond het zelfs geen fout. Anders hadden we met drie doelpunten verschil gewonnen.”

Speelde die uitslag van gisterenavond van KV Mechelen mee in jullie achterhoofd? “Ik ben echt niet bezig met het doelsaldo. Daar gaat het voor mij op het einde van de rit ook niet om spelen. Het zal om de punten gaan. Het zou ook pretentieus zijn om nu te stellen dat beide clubs, Beerschot en Mechelen, de vier resterende matchen zouden gaan winnen. Elke match moet gespeeld worden met voor ons volgende week de thuismatch tegen Union. We proberen de score natuurlijk telkens zo hoog te laten oplopen.”

Voel je de stress naarmate de competitie de laatste rechte lijn ingaat, stilaan toenemen? “Neen, want die was er al aanwezig vanaf de eerste competitieminuut. Het wordt gewoon met de week mooier. Je wordt meer beloond voor de inspanningen. Hoe meer we winnen, hoe spannender het blijft en dat wil tegelijkertijd zeggen dat we een fantastisch resultaat laten optekenen."

Door de schorsing van Tom Van Hyfte droeg jij vandaag de aanvoerdersband. “Ja, dat is al in het begin van het seizoen zo beslist. Tom is kapitein en ikzelf vervul de rol van vice-kapitein."

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto: Jan Mees