Reacties na de 1-2 zege in Tubeke

 

Jimmy De Jonghe: ”Perfect in de winkelhaak”

Jimmy De Jonghe en Denis Prychynenko scoorden tegen Tubeke beiden hun eerste doelpunt van het seizoen. Voor De Jonghe meteen ook een bekroning na drie maanden blessureleed in het begin van de competitie. En als Jimmy scoort dan zijn het steeds pareltjes. “Ik krijg wel regelmatig die opmerking dat mijn doelpunten telkens op een zeer knappe wijze tot stand komen”, reageerde De Jonghe. “Ik kreeg in die actie de bal ook zeer goed mee van Tom Pietermaat. Na het eerst nemen van de vrijschop had ik me vervolgens in een volledig vrije positie geplaatst. De bal controleerde ik nog eerst met rechts om hem helemaal klaar te leggen voor mijn linkse voet. Door mijn positie vlak voor de doelman, nam ik de beslissing om de bal hoog te trappen dan heb je meer kans tot scoren. De keepers kiezen immers gewoonlijk voor één of andere hoek. Ze gaan zelden voor hoge ballen. Ik heb alle kracht die in mijn lichaam zat in dat schot gelegd. De bal ging perfect binnen richting winkelhaak.”

Het veld in Tubeke staat niet hoog aangeschreven. “Het was op voorhand gezegd dat de wijze waarop we zouden kunnen winnen, niet veel uitmaakte. Het belangrijkste waren de drie punten om terug aansluiting naar boven toe te verkrijgen na de nederlaag vorige zaterdag. Het veld lag er hier opnieuw zeer slecht blij. Zeker in de tweede helft in onze eigen 16. Dat was een niet meer of minder dan een akker. Ongezien in deze competitie. Zonder twijfel het slechtste veld in deze reeks. Dat is geen excuus want elke ploeg moet hier komen spelen.”

KFCO Beerschot Wilrijk pakte tot nu toe als enige ploeg zes op zes in Tubeke. “Vorige keer zijn we hier op een diefje komen winnen. Nu stonden we bij de rust 0-2 voor. Dan heb je de match ook iets meer in handen. De tweede helft probeerden we er uit te komen op de counter maar dat is niet echt gelukt. Onze verdediging stond goed. Enkel jammer van dat tegendoelpunt in blessuretijd. Het zou mooi geweest zijn om Rafa Romo nog een extra clean”sheet te gunnen. “

 

Joren Dom: ”Betekenisvolle zege”

Verdediger Joren Dom kwam na een tussenstop van enkele speeldagen op Tubeke nog eens aan de aftrap. “Opdracht volbracht, zo kan je de wedstrijd samenvatten”, stelde Dom. “We deden wat er van ons verwacht werd. Het was wel een fysieke veldslag. Echt ongelooflijk hoe slecht het veld er bij lag. Tot vorig jaar was ik hier nog nooit komen winnen. En ik heb hier al zeer veel wedstrijden gespeeld. Elke sprint op dit veld kost enorm veel krachten. Indien je dan twee maal op één seizoen met een zege naar huis gaat, betekent dat toch wel iets. De zwaarste verplaatsing van het seizoen tegen een moeilijke tegenstander, hebben we opnieuw tot een goed einde gebracht.”

Jullie scoren op twee stilstaande fases. “Dat is haast ook de enige wijze waarop je hier kan scoren. Snel en voetballend spel is immers haast onmogelijk. Twee maal scoorde bovendien een verdediger die snel reageerde op de tweede bal. Met deze zege is onze tweede periode gered.”

De kloof op leider Lierse werd ingekort naar vijf punten. Cercle Brugge, de volgende tegenstander, staat op vier punten. “Zaterdag spelen we uiteraard een belangrijke en moeilijke wedstrijd op het Kiel. Cercle ligt ons niet bepaald goed. Bij winst doen we wel weer opnieuw mee in de strijd voor de tweede periode. Dat zou fantastisch zijn.”

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Jan Mees