Reacties na de 0-2 zege in Lommel

 

Joren Dom: “De situatie blijft zeer leuk “

Een spannender scenario is er echt niet te bedenken”, vond Joren Dom over het competitieverloop. “Echt ongelooflijk hoe zowel wij als KV Mechelen punten blijven pakken en meerdere doelpunten scoren. Het gaat een geweldige ontknoping van de competitie worden en ik hoop uit de grond van mijn hart dat wij aan het langste eind zullen trekken. Het zal hoe dan ook, net zoals vandaag, in de twee resterende matchen tot de laatste minuut knokken blijven. We hebben tegen Lommel niet ons beste voetbal gespeeld maar lieten toch zien dat we een ploeg bezitten die op resultaat kan voetballen. Dat moet me nog het meeste plezier. Indien we op dit elan kunnen voortgaan, dan kunnen we op het einde onszelf niets verwijten moest het toch niet lukken. Het zal dus de volgende weken spannend blijven. Ik vind die situatie wel zeer leuk.”

Proficiat zoals jullie het elke week spannend blijven houden.“Tot nu toe kwamen we telkens onder druk te staan aangezien Mechelen al voor ons speelde. We hebben dat gegeven wel altijd positief opgepakt. Hopelijk begint het bij Mechelen ondertussen door te wegen en kunnen we eens een kloof slaan. Zaterdag zijn de rollen omgekeerd. Dan spelen wij eerst.”

De zege tegen Lommel kwam er met de nodige moeite. “We hebben het heel de wedstrijd niet onder de markt gehad met dit Lommel. Bij ons eerste doelpunt kwam mijn voorzet mooi terug bij Marius die beheerst binnen trapte. Het doet me deugd om het team ook eens op die wijze te kunnen helpen. Ons voetbal was niet van het beste al liet Lommel ons wel voetballen. Bovendien speelden we eindelijk nog eens op een deftig veld. Nog niet echt top maar het was al weken geleden. We scoorden twee maal op beslissende momenten.”

Wat ging er door je heen op het moment dat je met tien komt te staan? “Die rode kaart was uiteraard jammer. Het kwam er op aan om nog meer te gaan vechten voor elke eerste maar ook elke tweede bal. Kortom verstandig spelen.”

 

Mike Vanhamel: “Goede zaak gedaan zonder top te zijn”

Ik had voornamelijk in de beginfase van de wedstrijd mijn werk met een paar kansen van hun en ook in de slotfase met enkele schoten van ver net op een moment dat we met een man minder stonde”, vertelde doelman Mike Vanhamel. “Echt doelgevaar met super gevaarlijke ballen was het echter niet. Ik moest wel steeds zeer attent blijven. Daarom ook dat ik blij ben dat we nog eens de nul hebben kunnen houden. Aangezien we met twee doelpunten verschil winnen, kan dit in de eindafrekening belangrijk zijn. We doen met andere woorden een goede zaak zonder echt top te voetballen.”

Zaterdag vangt op het Kiel de match tegen Roeselare enkele uren eerder aan dan het duel van KV Mechelen. Een voordeel of nadeel? “Voor mij maakt het niet echt uit. De wedstrijd moet toch gewonnen worden. Het psychologisch voordeel ligt gewoonlijk bij de ploeg die wint. En dat deden de laatste weken beide teams. Zowel wij als Mechelen zitten immers in een goede flow. We zullen wel zien wat het volgende week zal worden met beide ploegen die een thuismatch spelen. Nog twee wedstrijden er volop tegenaan gaan.”

Na de uitsluiting van Alex Maes diende de organisatie terug op punt gezet te worden. “Sowieso indien je met een man minder komt te staan. Alex is voor ons uiteraard een belangrijke speler in de opbouw en balcirculatie. Het was eerst even zoeken wie zijn rol zou overnemen. In het middenveld staan we met Tom Van Hyfte en Gertjan De Mets sterk genoeg om dit op te vangen. Het was voor ons wel een goede zaak dat ook Lommel tot tien man werd herleid.”

En toen werd het nog spannend in de blessuretijd. “Het was enkel spannend omdat we die twee doelpunten voorsprong absoluut wilden behouden. Lommel wou de bal in de box pompen zonder dat het hun echt lukte mede door Jan Van den Bergh en Denis Prychynenko die opnieuw een dijk van een wedstrijd speelden.”

Denis Prychynenko: ”Al zeker van promotie“

Vandaag was er geen discussie wie zich achter de bal mocht plaatsen bij onze tweede penalty van het seizoen. Enkele weken geleden raakten Dante Vanzeir en Marius Noubissi het niet meteen eens. “Neen, inderdaad geen discussie meer mogelijk”, bevestigde Denis Prychynenko. “Dante Vanzeir staat als eerste op het lijstje. Aangezien hij niet meer op het veld stond, was ik de volgende in het rijtje die in aanmerking kwam. De coach is daar ondertussen zeer duidelijk over geweest en we hebben er ook een akkoord over gemaakt. Indien ik me niet zeker voelde, dan had ik de bal aan Marius Noubissi overgelaten. Ik trapte met veel vertrouwen net naast de keeper.”

Hoe heb je de wedstrijd beleefd? “Ik vond het een intens duel tegen een sterke tegenstander. Ze strijden enorm met ook goed voetbal. Niet echt gemakkelijk. Ik ben na deze wedstrijd zeer moe en totaal op. Misschien omdat ik ook een beetje ziek was of door de stress.

Indien je Prychynenko aan het woord laat, mag je als uittsmijter telkens een straffe quote verwachten. Denis, kan je de druk nog gemakkelijk aan? “Mechelen zal volgens mij ten eerste al niet de toelating krijgen om naar eerste klasse te gaan. Wij promoveren dus zonder meer. Daar ben ik van overtuigd. Op dit moment zijn we met andere woorden zo goed als zeker van voetbal in eerste klasse indien de voetbalbond zijn werk doet. Maar anderzijds hou ik van dit soort van druk. Daarom ben ik ook voetballer geworden. Indien je daar niet mee om kunt gaan, moet je een andere job zoeken.”

 

Tom Van Hyfte: “Samen met Mechelen aan mooie reeks bezig

We begonnen niet echt scherp aan de wedstrijd”, vond onze aanvoerder Tom Van Hyfte. “Lommel had voor de rust enkele momenten waarbij ze doelgevaar creëerden. De oorzaak was eerder bij ons te zoeken. Gaandeweg de eerste helft vonden we ons voetbal terug en dit leidde ook tot enkele mogelijkheden. Na de pauze werd het na die twee rode kaarten bijwijlen een beetje oorlog. Lommel zette alles op alles en wij lieten op de counter de kans voor de 0-3 liggen. Lommel speelde om de play-downs te ontlopen en wij proberen de promotie binnen te halen. Dan moet je toch iets agressiever dan hen voor de dag komen. We hebben deze wedstrijd over de streep getrokken, de nodige punten gepakt en er een clean sheet aan overgehouden. Dat is allemaal positief.”

Die strijd tussen Beerschot en KV Mechelen is ondertussen zenuwslopend. “We zijn inderdaad beiden aan een zeer mooie reeks bezig. Mechelen speelde de twee voorgaande weken hun wedstrijd telkens voor ons en wonnen. Onze opdracht was dus duidelijk en we sloten onze matchen eveneens met een zege af. Komende zaterdag valt onze wedstrijd voor die van hen. Zij kunnen volgend weekend zeker zijn van de eerste plaats in het algemeen klassement maar in deze reeks koop je daar niets mee.”

 

Alex Maes: “Terechte uitsluiting“

Alex Maes gaf uitleg over zijn uitsluiting tegen Lommel. “Bij die actie botste de bal iets te ver voor mij uit. Ik wou hem nog net raken en had enkel de bal in het oog. Mogelijk raakte mijn tegenstander iets sneller het leder en kwam ik daardoor met mijn studs op zijn onderbeen terecht. Het ging allemaal zo snel. De beslissing van de ref was te begrijpen. Ik ben zeker niet kwaad op hem. Kortom een terechte uitsluiting.”

Alex Maes mist wellicht de eindstrijd in de tweede periode. “Ik zal er inderdaad na die rode kaart wellicht enkele weken tussenuit zijn. Hopelijk maximum twee speeldagen. Op dit moment ben ik vooral blij dat we de drie punten mee naar huis nemen, meer dan één doelpunt maakten en achteraan de nul hebben gehouden. Het is evenwel zeer onprettig om met die schorsing in het achterhoofd de bus terug op te gaan. Ik hoop alleszins dat we de spelers die we volgende week moeten missen kunnen invullen. Daar ben ik ook van overtuigd. Zeker als je ziet hoe onze bankzitters vandaag opnieuw bevestigden. Dan heb ik geen angst voor de volgende speeldag.”

Opvallend dat jullie tegen Lommel geen enkele corner mochten trappen. “Ja, dat klopt. We hadden nochtans weer iets nieuw ingestudeerd. Dat nummertje zullen we dus pas gebruiken in de finalewedstrijden.”

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto: Jan Mees