Pierre Bourdin is aanwinst nummer vijf

 

KFCO Beerschot Wilrijk heeft zijn opvolger voor Arjan Swinkels beet

Met een nieuwe aanwinst om de andere dag zit KFCO Beerschot Wilrijk duidelijk in de 'transferflow'. Zoveel is zeker. Vandaag presenteren we Pierre Bourdin, een linksvoetige centrale verdediger van 1,84 meter, die overkomt van Lierse. Hij moet op het Kiel de opvolger worden van Arjan Swinkels. Op alle vlakken, zowel sportief als organisatorisch.

Bourdin is niet de eerste de beste. Hij heeft de Franse nationaliteit, werd op 6 januari 1994 geboren in Vincennes en is dus 24 jaar. Hij genoot zijn opleiding bij het prestigieuze Paris Saint-Germain vanwaar hij in 2014 overstapte naar Cercle Brugge. Na drie seizoenen in het eerste elftal bij de Vereniging versierde hij vorig jaar een transfer naar Lierse. Op het Lisp groeide hij verder uit tot een soevereine, kopbalsterke verdediger met aanvallende impulsen. Zo scoorde hij zes keer en leverde hij drie assists af.

Bourdin is een echt leiderstype. Zowel bij de belolften van PSG als bij Cercle Brugge werd hij door zijn coach tot kapitein gebombardeerd.

"Het is de bedoeling dat hij ook bij KFCO Beerschot Wilrijk leiding gaat geven aan ons verdedigend compartiment", zegt technisch manager Jan Van Winckel. "Zijn polyvalentie is een extra troef. In principe is hij een centrale verdediger, maar hij kan ook probleemloos op de flank worden uitgespeeld."

Pierre Bourdin ondertekende vandaag in het Olympisch Stadion een contract met een loopduur van vijf seizoenen. "Hiermee trekken we de lijn door om jonge, talentvolle spelers die nog een groeimarge hebben voor een langere periode aan onze club te binden. Op die manier willen we continuïteit garanderen en een basis neerzetten waar we enkele jaren mee voortkunnen. Pierre Bourdin is iemand die perfect in dat plaatje past", aldus nog Van Winckel.

Bourdin zelf is lyrisch over zijn overstap naar het Kiel. "KFCO Beerschot Wilrijk beschouw ik als een volgende, belangrijke, stap in mijn carrière. De club viel me de voorbije jaren op als een ambitieuze club met veel en enthousiaste supporters. Bij de sportieve doelstelling om zo snel mogelijk naar 1A te promoveren, sluit ik me onmiddellijk aan. Samen met mijn nieuwe club wil ik immers naar de top van het Belgisch voetbal doorgroeien", klinkt het bij onze vijfde aanwinst.

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Phineas van der Kaa