OVEREENKOMST MET IRAKLI BUGRIDZE

KFCO Beerschot Wilrijk heeft vrijdagavond een mondeling akkoord bereikt met Irakli Bugridze. Van zodra alle administratieve formaliteiten afgerond zijn, wordt de Georgier definitief aangeworven voor 1,5 seizoen met een optie op 2 seizoenen extra. Bugridze is verkozen tot beste jongere van het voorbije seizoen in de Georgische competitie.

Bugridze is donderdag 21 geworden en was ondanks z'n jonge leeftijd een van de sterkhouders bij het Georgische Chikhura. De snelle winger scoorde 8 keer en was goed voor 7 assists. KFCO Beerschot Wilrijk betaalt een transfersom voor Bugridze. Het bestuur en de technische commissie zijn dan ook overtuigd van z'n kwaliteiten.

"Irakli is sterk, snel en dribbelvaardig. Hij kan in de toekomst zeker een meerwaarde zijn voor ons team." zegt Hernan Losada, daarin bijgetreden door coach Stijn Vreven. "Wat ik ervan gezien heb, doet het allerbeste verhopen maar we mogen niet vergeten dat hij nog jong is en dat de stap naar Beerschot een grote stap is voor hem. We moeten hem tijd gunnen."

Irakli Bugridze kwam na een lange en vermoeiende reis vrijdagnamiddag aan in het stagecomplex bij Murcia waar hij meteen medisch getest werd. Ondanks de vermoeidheid kon de aanvaller z'n enthousiasme niet verbergen.

"Ik ben bijzonder blij. Dit is voor mij een belangrijke stap en ik ben heel gemotiveerd. Er waren ook andere kandidaten, onder andere uit Rusland en Oostenrijk maar in overleg met m'n familie koos ik voor Beerschot. Dit lijkt me de ideale ploeg om stappen te zetten. Ik wil samen met Beerschot groeien maar besef dat ik tijd zal nodig hebben om me aan te passen en weer naar m'n beste vorm te groeien."

Irakli Bugridze deed het voorbije seizoen ook europese ervaring op. Het Georgische blokje beton speelde met Chikhura 4 kwalificatiewedstrijden voor de Europa League en is belofteninternational.

Bugridze is de tweede inkomende transfer van de wintermercato. Eerder tekende Diego Montiel. Voor bestuurder Jan Van Winckel is de kern volledig.

"Irakli Ugridze is de laatste speler die erbij komt dit seizoen. We hebben geluisterd naar de wensen van de technische staff en beschikken nu over een sterke en uitgebalanceerde kern. We zijn investeerders DCA en prins Abdullah dankbaar voor deze financiele inspanningen en zijn al volop bezig met de voorbereiding van volgend seizoen."

De procedure wordt nu ingezet voor het bekomen van een arbeidskaart. Van zodra Bugridze daarover beschikt, sluit hij definitief aan bij de groep.