Ook Rubin Okotie tekent contract bij KFCO Beerschot Wilrijk

 

Tweede Oostenrijker op het Kiel

Erwin "Jimmy" Hoffer krijgt er met onmiddellijke ingang een landgenoot én een collega/spits bij. Gisteren ondertekende de 30-jarige Rubin Okotie - "Rubinho" voor de vrienden - immers een contract bij KFCO Beerschot Wilrijk; daarnet werden de laatste administratieve zaken van de overgang afgerond. Hij was gisterenochtend al wel met de A-kern mee op teambuildingstweedaagse vertrokken.

Okotie werd op 6 juni 1987 geboren in Karachi (Pakistan) en is de zoon van een Oostenrijkse moeder en een Nigeriaanse vader. Hij opteerde voor de Oostenrijkse nationaliteit, voetbalde in de jeugreeksen bij SC Wiener Viktoria, Rapid Wien en FK Austria, waar hij doorstroomde tot in het eerste elftal. Als aanvaller scoorde hij daar tussen 2005 en 2010 eenentwintig goals in 57 wedstrijden, en verkaste daarna naar de 1.FC Nürnberg in Duitsland, dat hem onder meer uitleende aan Sint-Truiden en Sturm Graz.

In 2014 belandde hij bij TSV 1860 München, waar hij ploegmaat was van Gary Kagelmacher. Okotie scoorde in München 20 doelpunten in 52 competitiewedstrijden in de 2. Bundesliga.

Rubin Okotie doorliep tussendoor ook alle vertegenwoordigende Oostenrijkse elftallen: U19, U20 en U21. In 2008 werd hij A-international. Zo kwam hij 18 keer in actie voor de nationale ploeg, waarin hij twee keer scoorde. In 2016 zat hij in de Oostenrijkse selectie tijdens het EK in Frankrijk.

Vorig seizoen voetbalde Okotie in China bij Beijing Enterprises (24 wedstrijden, 3 doelpunten), waar zijn contract verbroken werd. Hij was dus een vrije speler, en dat maakte de weg vrij voor een transfer naar KFCO Beerschot Wilrijk.

Herzlich wilkommen bei KFCO Beerschot Wilrijk, Rubin!

 

Tekst: Danny Geerts