Ook contract Octavio in onderling overleg ontbonden

 

KFCO Beerschot Wilrijk neemt afscheid van Braziliaanse middenvelder

Eén week nadat wij onze Afrikaanse kampioen Jacques Zoua uitwuifden, heeft KFCO Beerschot Wilrijk ook het contract van Octavio Merlo Manteca in onderling overleg ontbonden.

De 24-jarige Braziliaan, die in de zomer van 2017 op het Kiel neerstreek, slaagde er de voorbije maanden niet in om zich als een vaste waarde in het eerste elftal op te werpen. Technisch was hij ontegensprekelijk een van de beteren in de A-kern; op tactisch en conditioneel vlak had hij het echter veel moeilijker om zich aan te passen aan het voetbal in Europa. 

Om die reden werd het duidelijk dat zijn speelkansen bij KFCO Beerschot Wilrijk beperkt zouden blijven, en vonden club en speler zich uiteindelijk in een akkoord om het contract in onderling overleg te verbreken. Eerder, meer bepaald tijdens het seizoen 2014-2015, werd hij door zijn Braziliaanse club Botafogo al eens uitgeleend aan Fiorentina in de Italiaanse Serie A. Maar na één seizoen keerde hij toen terug naar Brazilië.

Octavio neemt met pijn in het hart afscheid van KFCO Beerschot Wilrijk - en vice versa. "Ik draag vooral de fans een warm hart toe, en heb veel respect voor iedereen binnen de club", zegt de Braziliaan. "Waar mijn voetbaltoekomst ook ligt, ik zal KFCO Beerschot Wilrijk steeds met interesse blijven volgen... en hoop dat ze dit seizoen naar 1A mogen promoveren. Want voetballen op het hoogste vlak, dat is waar deze club en zijn fantastische supporters thuis horen. Dank u allemaal."

KFCO Beerschot Wilrijk wenst Octavio veel sportief succes bij het verdere verloop van zijn carrière en op privé-vlak een leuke bruiloft, veel voorspoed en geluk.

Sempre bem-vindo ao Beerschot-Wilrijk, Octavio

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees